Anna syr

 

Tutorial i frihandskviltning från Geta

Geta från Geta’s Quilting Studio har gjort en tutorial på hur hon frihandskviltar. Jätteintressant med tanke på hur fantastiskt hon kviltar. Hon är självlärd (kviltning är inte så stort i Rumänien) och har utvecklat den här metoden på egen hand.

Så här håller Geta händerna när hon frihandskviltar.

Så här håller Geta händerna när hon frihandskviltar.

Geta använder högerhanden till att flytta omkring kvilten medelst ett stadigt grepp om hela mackan, medan hon använder vänstern till att hålla kvilten slät och sträckt. Det påminner om den metoden jag använder, fast jag tar istället ett rejält grabbatag om kviltmackan från ovansidan. Det funkar jättebra.

Hur som helst, ta en titt på Getas Free Motion Quilting Tutorial och prova. Det ska jag göra!

2 kommentarer

 1. 1
  Ylva:

  Men det är vad jag kallar talang!! Speciellt trapunto och quiltningen som görs på printat papper..oändliga egenskaper öppnar sig. Om man fattar sig på EQ6 vill säga…jag har letad redan innan detta för att hitta quilt schabloner i det programmet, men tji om jag hittar igen dom. Finnas dom?? I så fall vars??
  I brist på egna uppslag för quiltdesign så syr jag grytvantar LOL.

 2. 2
  Geta Grama:

  Thank you, Anna, for posting a link to my tutorial.

  Warm regards,
  Geta

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen