Anna syr

 

På kurs hos Veronica

I förra veckan var jag på kurs hos Veronica och påbörjade ett blomtäcke av trianglar. Vi var tre elever i det lilla kursrummet och som vanligt är det lite trångt men väldigt trevligt.

Min arbetsplats, trång men trivsam

Min arbetsplats, trång men trivsam

Veronicas vackra blomtäcke som är förlagan till mönstret

Veronicas vackra blomtäcke som är förlagan till mönstret

Mina kurskamrater syr för fullt

Mina kurskamrater syr för fullt

Jag hann sy färdigt ungefär hälften av trianglarna under kurskvällen. Sedan har jag varit flitig hemma och sytt alla blocken och sytt ihop dem till remsor.

Remsor som ska sys ihop

Färgglada remsor

Mönstret var anpassat för en jelly roll (40 remsor) men jag lyckades få med mig en liten rulle med bara 15 remsor. Det blir ett betydligt mindre täcke, och inte blir det rektangulärt heller. (Nyfikna? Ni ska snart få se den färdiga toppen, jag hoppas hinna göra klart den i helgen.)

Apropå remsor har vi haft remsbyte i Quilt- & Lapptekniklistan igen. Denna gången var det brunt och jag fick många sköna bruna remsor tillbaka. Nu har jag rätt många 2,5-tumsremsor liggande så det blir nog ett stort remstäcke snart. Det finns många mönster jag är sugen på i jelly roll-böckerna.

Bruna remsor

Bruna remsor

Ha en trevlig sykväll allihopa! Jag ska nu försöka få Fyraåringen i säng och sedan hägrar syrummet och godispåsen. :)

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen