Anna syr

 

Hexagonblommor med chans att vinna

På syträffen i torsdags började jag sy hexagonblommor till världsrekordförsöket i Australien. Det är lätt och roligt att göra dem tycker jag, perfekt att pyssla med när man tittar på teve med ena ögat.

Mina två första hexagonblommor

Mina två första hexagonblommor

Jag ska förbereda några till inför hexagonträffen på tisdag men då blir det nog blommor med bara ett varv på. De går betydligt snabbare att göra.

Om någon vill ha en uppfräschning av minnet så finns här jättebra instruktioner på hur man klär hexagonerna utan att tråckla i själva mallen och hur man syr ihop dem snabbt och enkelt.

Förresten – om någon av er där ute i landet vill bidra med hexagonblommor så går det bra att skicka dem till mig så lägger jag dem i vår stora sändning. Ni minns kanske att man är med i en utlottning med en lott för varje blomma man bidrar med? Jomenvisst, man har chans på en tygbunt till ett värde av 250 australiska dollar. Vem skulle inte vilja vinna den?
Maila mig på bloggmail (a) lugnagatan.net så får ni min adress.

3 kommentarer

 1. 1
  Ann-Christin i Svalöv:

  Oj, så fina blommor. Vågar nästan inte visa mina, men ser framemot att sy fler på tisdag. Fått sytt lite på min Stockholmstur!

 2. 2
  Josefine:

  Hur stora är tygbitarna som man viker runt mallarna? Vad ska man ha för nål och tråd för bäst resultat?
  Jag syr på maskin jag :-), men det vore roligt att kunna sy även då jag inte är i närheten av mina maskiner. Så jag kanske ska prova att sy några hexagoner…

 3. 3
  Anna:

  Josefine – man behöver minst 1/4 tum sömsmån på var sida om hexagonmallen men mer gör inget. Jag brukar skära tygerna i 2,5 x 2,5 tum och då har man gott om tyg. Du kan gärna använda en jelly roll (2,5-tumsremsor passar perfekt) eller en charm pack (5 x 5 tum blir fyra hexagonbitar).
  Jag har en vanlig tunn synål och tråd som antingen matchar tygerna eller är neutralt beige/grå/creme. Huvudsaken är att den inte är för ljus eller för mörk, då syns stygnen på framsidan.
  Lycka till med dina hexagoner, och fråga gärna igen om du behöver!

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen