Anna syr

 

Cickis giveaway och lite nålsnack

Den här påsväskan vill jag vinna så ni andra gör bäst i att önska er någon av de andra fina vinsterna!

Den här påsväskan vill jag vinna så ni andra gör bäst i att önska er någon av de andra fina vinsterna! (Klicka för att komma till utlottningen.)

En utlottning till – de kommer nästan alltid i klunga tycker jag. Utlottningar kanske är flockdjur? :)
Cickis designblogg
firar två år den 27 oktober och lottar ut tre fina hemsydda väskor av olika slag.

Här i mitt hörn av Skåne är det grått, småregnigt och trist i dag. En liten glädje är att vi alla får en timme extra när vi ställer om till vintertid. Vad ska ni använda bonustimmen till? Jag ska sy förstås. Jag har redan nålat ihop några av remsorna till triangelblommekvilten så de är redo att stoppa i maskinen.
Det är bara åtta remsor i hela kvilten så med lite tur hinner jag göra färdigt toppen i dag. Egentligen hade jag ju tänkt göra det i går men då satte ju magsjukan p för det.

Det är inte ofta jag nålar förresten. Vanligtvis lägger jag ihop alla blocken i en enda trave à la Eleanor Burns och bara syr på, men med remsor av trianglar får man inte samma fina sömsmåner som fäster i varann. Alltså, nålar.
(Eleanor Burns-videor kan man se på Quilt in a Day, Quilter’s TV och många andra ställen. Hon använder den här metoden i nästan alla avsnitt.)

Jag använder de tunnaste nålarna med blomhuvuden, de är vassa som bara den och perfekta för precisionsnålning eftersom de inte skiftar tyglagren som tjockare nålar gör.
Mina nålar har jag köpt hos Eva på Färg&Form och de är de bästa jag har. Snordyra visserligen och böjs lätt, men de är absolut värda att använda!

Men, men. Innan jag hinner till dagens sömnad ska vi äta second breakfast och roa Fyraåringen med något. Kanske åka på en utflykt av något slag? Vi får se.

Trevlig söndag, alla vänner!

3 kommentarer

 1. 1
  Jenny i Billdal:

  Extra timmen blev extra lång sovmorgon! Kunde behövas efter en natt med knepig sömn. Ditt triangeltäcke ser jättefint ut, ska bli skoj att de det ihopasytt.
  Stackars dig som åkt på magsjuka – skönt att höra att du mår bättre nu.
  Kram Jenny

 2. 2
  Birgitta:

  Hej Anna! Roligt att du vill vara med i min tävling och roligt att hitta till en ny blogg.
  Kram Birgitta

 3. 3
  Anna:

  Jenny – perfekt att du fick lite extra sovmorgon! Det kan vara svårt att sova med en bebis som bökar omkring med en. :)

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen