Anna syr

 

Småkryp och fotografering

Småkrypen i Noah's Ark

Småkrypen i Noah's Ark

Det här tog flera omgångar att brodera – en ÖQ-träff och tre trötta kvällar i soffan. Inte för att det är så avancerat men det är så himla litet!

Bara för skojs skull tog jag en bild med tumlinjalen bredvid också så man har något att jämföra med.

Jag tror nästan nyckelpigorna är i naturlig storlek.

Jag tror nästan nyckelpigorna är i naturlig storlek.

Sen tänkte jag passa på att visa hur jag gör när jag tar bilder på block och annat småpill i syrummet. Jag tänder alla lamporna – taklampan, lysröret ovanför skärbordet och mina båda skrivbordslampor vid symaskinen. Sen arrangerar jag så jag får så mycket ljus som möjligt på mitt objekt, nära nära med lamporna ska det vara. Om möjligt från flera olika riktningar så ljuset blir jämnt och man inte konstiga skuggor av blixten.

Enkel men effektiv belysning

Enkel men effektiv belysning med lysröret ovan, snett bakom, och lysröret nära från sidan.

Jag använder oftast makrot på kameran och fotograferar nära så blocket blir så stort som möjligt i bild. Blixten har jag också på, så länge det inte blir spegeleffekter på mitt objekt (som det blev på linjalen nu). Ska jag plåta böcker, tidningar och andra glansiga saker vinklar jag dem så att det inte ska speglas. Det kan ta några försök – tur att man har digitalkamera!

Hur gör ni när ni tar bilder på era projekt? Några smarta tips?

5 kommentarer

 1. 1
  Liene:

  Men så söta de blev. Förstår att det var pillrigt.
  :-)

 2. 2
  Jenny i Billdal:

  Urgulligt broderi! Vilket pill! Kram Jenny

 3. 3
  Anna-G Johansson:

  När det gäller fotografering? Näe! Jag måste helt lita på och lyssna till andra kunniga personer. Men det är sällan råden fastnar!
  Som sagt, tur man har digitalkamera, världens bästa uppfinning! Jag är inte så bekymrad heller, bara man ser vad det föreställer är jag nöjd!
  Dina block var ialla fall supergulliga.

 4. 4
  louise grenestedt:

  Hej Anna! Looooong time noooo see! Det låter som du lever ett rikt och härligt liv med familj, nya jobbplaner och härliga intressen av lapptäcken, broderi och trädgård. Jag driver eget fortfarande med coaching som huvudsyssla. På fritiden målar jag som en galning för jag ska skciak ner ett antal tavlor till Palma, Mallorca för en visning! på ett café… men ändå! Det ska bli spännande. Mina tavlor liknar lapptäcken för de är färgstarka och har geometriska figurer. Vilken fin websida du har fixat. Min egen hemsida är ok, men behöver ”pimpas”. Min brorsa som numera bor i Finland hjälper mig med ändringar etc. Jag skulle vilja kunna fixa allt själv och göra roliga saker, men tekniken sitter inte ännu.
  Stor kram och vad kul att höra från dig via nätverket..Louise

 5. 5
  Wivi:

  Om det är mindre saker (typ Anettes miniBOM eller en tidning) så lägger jag dem på scanners och scannar in dem. Annars försöker jag helst ta foton i dagsljus.
  Kram Wivi

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen