Anna syr

 

Shoppat igen och lite villrådighet

I torsdags shoppade jag loss i Göteborg tillsammans med Birgitta S, himmel vad roligt vi hade! Eller hur Birgitta?

Lapptäcksverkstan

Lapptäcksverkstan

Vi träffades vid halv fem på Lapptäcksverkstan där även Monica A anslöt en stund. Kul att se en ny butik och träffa ägaren Ewa-Lisa. Birgitta och jag blev där en bra stund och frossade i vackra tyger, och jag tog som vanligt några butiksbilder. De finns i galleriet om ni vill kika. (Jag trodde att jag hade fått med Ewa-Lisa på bild men tydligen inte; jag hittar i alla fall ingen. Bättre lycka nästa gång hoppas jag.)

Förresten ska Ewa-Lisa arrangera syhelger framöver. Det blir i Fegen (i närheten av Ullared) fredag till söndag. Datum vet jag inte men det skulle visst bli återkommande. Låter jättetrevligt och det är ju inte så långt bort heller. Måste försöka passa in det någon gång, sykollo är det roligaste som finns!

Tyger från Lapptäcksverkstan

De här tygerna fick följa med hem från Lapptäcksverkstan.

Efter väl förrättat värv drog vi vidare till Quiltstudion där vi pratade med Pia, beundrade alla tygerna och shoppade mer. Bilder därifrån finns också i galleriet.

Birgitta drömmer sig bort i den rosa hyllan.

Birgitta drömmer sig bort i den rosa hyllan.

Tyger från Quiltstudion

Tygerna från Quiltstudion.

Idag har jag tvättat alltsammans, nu återstår att klappa dem igen, vika och gotta mig ordentligt!

En helt annan sak, apropå tyger: De här fina tygerna fick jag  från Liz på SquareLizOnline för ett tag sedan. Tack så mycket Liz!

Fintyger från Liz - vad vill de bli?

Fintygerna från Liz – vad vill de bli?

Det är en färgskala som jag inte alls brukar använda så jag har ingen aning om vad jag vill göra. Jag vill inte dela upp dem eftersom de är så fina tillsammans men jag kan inte se framför mig vad de vill bli. Därför hoppas jag att just du kan tipsa mig om ett bra mönster eller projekt. Det är åtta fat eights. Vad tycker du? Jag lovar att använda ett av de förslag jag får, för de här tygerna är för fina för att ligga på vänt länge till.

10 kommentarer

 1. 1
  Eva:

  Många fina tyger du köpt.
  Kram Eva

 2. 2
  Lizzan:

  Oj vad mycket fint! Har tyvärr inga tips på vad du ska hitta på av tygerna….men fina är de!
  Kram Lizzan

 3. 3
  Anna-G Johansson:

  Oj, vilka underbara fynd!
  Jag såg i någon blogg (??) några jättefina block som var sydda bara i olika röda och vita tyger, mycket snyggt. Alla block var olika, som när man gör teknikprover ungefär. Men det blev så fint ihop.
  Good Luck!

 4. 4
  Ann-Christin i Svalöv:

  Oj vad du är flitig! Hinner med både arbete och Göteborgsshopping! Jag tycker mig börja se, att rosa tyg smyger med dig hem då och då. Hur hanterar du det???? Hihi! Lycka till med de nya tygerna. Av de senaste, varför inte en skuggkvilt! Vet inte om man kan ha det till det, kanske för romantiskt.

 5. 5
  Jenny i Billdal:

  Kul att följa med på shoppingen, trots att jag inte hade möjlighet ”live”! La också märke till fleeera rosa tyger – det händer grejer hela tiden. Tårttyget från Quiltstudion är ju bara för sött – jag har det också i en rosa variant + ett grönt med lite större bakverk. Och Liz tyger… ingen bra idé tyvärr. Jag gillar ju rätt så enkla grejer, varianter på Log cabin eller tegelstens-rutor, kanske?? Eller sånt där med kurvor som du sytt i svart-vitt? fast det är kanske för lite konstrast… Over and out! /jenny

 6. 6
  Jenny i Billdal:

  Sorry, jag kan tydligen inte stava till ”kontrast”… nu blev det konst-rast istället…. fniss. /DS

 7. 7
  Kickelina:

  Vilken fin butik du besökt och vilka fina tyger du köpt.

 8. 8
  Liene:

  Häärligt med shopping. Jag försöker spara mig till syfestivalen som är om ett par veckor.
  Tygerna du fått är underbara, jag skulle gjort en lite julig löpare eller större duk.
  Ha en fin dag
  Kram

 9. 9
  Birgitta Stéen:

  Hej Anna!!

  Jovisst hade vi kul! Köpte du också ”regnbågstyget” det såg jag aldrig, vad har du tänkt att använda det till?
  Convergensen som jag använder det till blir skithäftig (om man får säga så), men nu ligger den till sig lite medans Åsas rosa quilt har förtur.
  Vilken tur att du var med med, jag hade som sagt aldrig själv valt det tyget men det blev kanon, tack tack tack.

  Utav dina romantiska tyger skulle du kunna sy något i watercolour teknik, jätteläckert. Jag har faktiskt sytt både en kudde och en bonad, det var ett kul sätt .
  Dom mörkaste skulle du kunna ha till ramen.

  Det har inte blivit några fler U-svängar sen sist, men det kommer säkert att ske fler gånger. Hoppas att du ändå vågar åka med mig någon mer gång.

  Ha det allra bäst!!!

  Birgitta S

 10. 10
  Anna:

  Birgitta – jag ska nog våga åka med dig fler gånger. Jag är ju bergochdalbaneälskare. :)
  Vet inte vad jag ska göra med solnedgångstyget, men det visar sig framöver. Jag skulle gärna vilja se hur det går med din convergence, jag är nyfiken!

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen