Anna syr

 

Rosa rosa rosa och andra färger

På något sätt har jag blivit övermannad av rosa. Jag tror det började med förra årets Tänk rosa. Innan dess hade jag inget rosa över huvud taget. Men eftersom jag gärna ville vara med beställde jag en fq-bunt blandat rosa från Quilt in a Day. Det var nog det som bröt ner min livslånga antipati – ungefär som i kognitiv beteendeterapi där man tvingas ifrågasätta sina föreställningar och invanda mönster för att bli varse att det man har intalat sig inte nödvändigtvis är sant.

Plötsligt började det smyga in rosa scraps i scrapsprojekten och det blev riktigt fint. Rosa är en pigg och varm färg som blir en glad färgklick i vilket sammanhang som helst. Och nu är rosa en verktygsfärg, en sån där som är bra att ha för att lyfta andra färger.
(Mina andra verktygsfärger är orange som har samma funktion som rosa, mörkbrunt som lugn och varm bas och mörkrött där det behövs rejäl tyngd. Ingen av dem funkar bra på egen hand men när de får komplettera andra färger händer det rent magiska saker.)

Nu har vi precis haft ett rosa färglappsbyte på Quilt&Lapptekniklistan och jag lyckades få ihop till fyra bytesbuntar. I samband med det köpte jag också en bunt Rosa Charmörer från Brita på Quilterian. Därmed har jag en stadig arsenal på 50 lappar inför årets Tänk Rosa-kvilt.

Mer rosa än så här blir det nog inte.

Mer rosa än så här blir det nog inte.

Vill du veta mer om Tänk Rosa så kika in hos Åsa på Österby Quilt som anordnar det här fantastiska projektet. I år är vi redan mer än 200 deltagare anmälda vilket innebär över 40.000 kronor till Bröstcancerfonden!
Jag vet inte än om det anordnas någon öppen träff i Malmötrakten där vi kan sy tillsammans, men om jag får reda på något som alla är välkomna till så meddelar jag.

Tillbaka till färgen rosa. Nu när jag har  fått upp ögonen för hur användbar den är har jag börjat fylla upp förrådet. En fatquarter här, ett 30-centimetersklipp där ni vet, i allt från skirt ljusrosa till vilt grisskärt, starkt cerise och milt gammelrosa. Alla har de olika uttryck, olika känslor, och alla kan de ge djup och karaktär åt andra färger.

Rosa inköp från Trolleboden härom veckan. Mer om det senare.

Rosa inköp från Trolleboden härom veckan. Mer om det en annan gång.

Om ni undrar vad jag håller på med eftersom jag inte bloggar så flitigt just nu, så är det fullt upp med jobb och företagsstart. Idag har jag skrivit offerter för första gången. Pirrigt men kul!

2 kommentarer

 1. 1
  Ann-Christin i Svalöv:

  Så härligt det låter, att vara i början av en ny karriär. Tänk vilken slump att det blev både jobbkarriär och rosa på en gång!!!! Det sägs ju att drömmar är rosa, så du har ju fått både och, eller?????????????????? Lycka till!

  Ann-Christin i Svalöv

 2. 2
  Anna-G Johansson:

  Vilken härlig samling av rosa kvadrater! Quilterian ska ha en ”Sy Tillsammans d.3/10 med temat ”Tänk Rosa”! Kanske du ska komma (fniss)!
  Nej, jag förstår att det är lite för långt bort. Hoppas du hittar några andra sysugna på närmare håll.
  Och gratulerar till företagsstarten! Hoppas det går bra!

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen