Anna syr

 

Kurs i kreativitet

Igår var jag på kursen ”Hitta din inre kviltare” på Färg&Form och det var något av en upplevelse. Uttryckande konstterapeut Anna Densert leder den här kursen på fyra gånger och hon ska hjälpa oss att utveckla och fokusera vår kreativitet.
Det låter lite luddigt, eller hur? Men jag har nog aldrig haft så roligt på en kurskväll någon gång, stundtals gapskrattade vi igenkännande med varann och skojade friskt och minuten efter var koncentrationen total!

Vi var fem deltagare som alla vill komma vidare med vårt skapade på olika sätt. Någon vill börja släppa loss, någon annan vill våga prova på nya vägar och jag själv vill lära mig fokusera min kreativitet på en sak i taget.

Kvällen började med presentationsrunda, snack och avslappning. Efter det var jag plötsligt i en helt annan sinnesstämning, lugn och medveten istället för obeslutsam och fladdrig som jag ofta blir annars när jag har något att ta tag i. Sen fick vi reda på vår uppgift: att göra en liten kvilt av material som vi fick oss tilldelat. Den skulle inte föreställa något särskilt utan bara bli till. Hm, intressant.

Jag önskar jag hade kommit på tanken att ta en bild på mitt material innan jag satte saxen i det men kameran låg bortglömd i väskan hela kvällen.
Först hade jag själv valt ut några knappar i elfenben, gammelrosa, gult och lila och ett luddigt garn i creme-beige. Mycket snyggt faktiskt. Sen fick jag tygerna. Ett turkos-cerise-flammigt, en mörkturkos och en ceriserandig batik, två orangemurriga och ett brunt med ett päron på. Och allt skulle användas. Hm igen.

Men det var bara att börja pussla och klippa, sy och skära och se vad det utvecklade sig till. Efter ett tag började kvilten få form och ett eget uttryck och då var det bara att hänga med. Till slut blev det så här:

Allt som glimmar är inte päron

Allt som glimmar är inte päron

Man ska också ge namn till sin kvilt och min heter ”Allt som glimmar är inte päron”.

Päronet är uppstoppat med det orange tyget så det har ganska mycket höjd.

Päronet är uppstoppat med det orange tyget (allt skulle ju användas!) så det har ganska mycket höjd.

Det var en väldigt rolig och intressant övning. Jag hade aldrig i min livligaste fantasi kunnat planera detta men nu när det är färdigt blev det faktiskt rätt läckert.

Det är tre kurskvällar kvar, en i månaden, och vi ska göra en sån här liten kvilt varje vecka. För varje gång ska man utmana sig själv att prova något nytt och tvinga sig att göra färdigt oavsett hur jobbigt det är. Och så ska man dokumentera både arbetet, den färdiga kvilten och tankarna under processens gång.

Detta blir en intressant resa har jag på känn!

13 kommentarer

 1. 1
  My:

  Himmel vad avundsjuk jag blir. Den här kursen hade jag velat gå!!! Urkul för dig Anna!

 2. 2
  Ingegerd i Sundsvall:

  Hej va intressanta kurser ni har söder ut.Bli så avis på allt du är med på och fina saker du gör.Hälsningar Ingegerd

 3. 3
  Jeanette:

  Hej Anna!
  Hittade till dig via Myllas blogg. Blev väldigt intresserad av kursen. Drabbas oerhört ofta av kretivt fnatt nämligen! Själv är jag inte mycket för just quilt, håller mer på med ull, plåt, mixed media men upplägget lät otroligt intressant. Så intressant att jag skulle kunna tänka mig att testa quilt, för kursuppläggets skull. Såg att du bor i Malmö-trakten. Vem håller i kursen?

  Hälsningar
  Jeanette

 4. 4
  Päivi:

  Hej Anna,

  Vilken intressant, kul och utmande kurs du varit på, ska bli mkt spännande att följa dina kommande alster :-) Detta vart kanon!
  Kram Päivi

 5. 5
  pia:

  Meeeeen va skoj!! Måste man flytta neröver tro så man får kursa kul??? Skoj för dej Anna, och Tack för att du vill dela med dej till oss..KRAM!

 6. 6
  Anna:

  Hej alla – ja visst är det jätteskoj! Jag bara kastade mig över anmälan när jag såg att denna kursen skulle komma!
  Hoppas ni som vill snart får möjlighet att gå liknande kurser. Ni kan alltid höra med era lokala studieförbund, de kan ju fixa allt möjligt om de får reda på vad folk vill ha.

 7. 7
  Ullis:

  Vilken rolig kurs! Det ska bli kul att se vad ni får göra de andra gångerna. Kramar Ullis

 8. 8
  Liene:

  Jätteläckert! Men jag tycker det ser svårt ut. Ska bli väldigt kul att få se kommande kurs alster. Kram

 9. 9
  Veronica:

  Å vad roligt du du måtte ha haft, så läckert det blev. kram Veronica

 10. 10
  Birgitta Stéen:

  den blev ju jättebra och kul dessutom!

 11. 11
  eva johansson:

  Ja du har ju också haft det kul idag!!
  Låter väldigt spännande ,ser fram emot eran nästa träff och redogörelse./kramis evaj

 12. 12
  2ne:

  Dette var flott, gøy og leke litt med kreativiteten. Ønsker deg en god helg

 13. 13
  Rose-Marie Hazard:

  kanonfint
  Kram Rose-Marie

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen