Anna syr

 

Hexagoner till Australien

Den här har ni säkert hört om redan – ett australiskt försök att göra världens största hexagonkvilt. Läs artikeln på BellaOnline annars.

Efter att världsrekordet är satt (hoppas vi) kommer kvilten att delas upp i lagom stora delar och skänkas till behövande.

text

Vem skulle inte se jätteglad ut om man fick sitta i en driva av hexagoner? Klicka för att komma till Bella Online och läsa mer.

Och nu till det roliga: Alla som vill får hjälpa till och bidra med block. Det som gäller är hexagoner med 1 tums sida och vissa bestämda färger – grön i mitten, första varvet helt valfritt och (om man vill) ett andra varv i ljust/creme.
Jag tänkte lämna ett bidrag och det ska även Ann-Christin i Svalöv göra.

Sen  funderade jag lite och kom fram till att jag gärna vill bjuda in på en öppen hexagonträff där vi kan fika, sy en eller ett par hexagonblock och ha roligt. Alla är välkomna, oavsett om du är med i någon sygrupp eller sitter hemma på kammaren i vanliga fall.
Du som vill prova English Paper Piecing (sy över pappmallar) har här världens chans att lära dig utan vidare förpliktelser att göra något av dina testblock.
I skrivande stund har jag inte hunnit planera tid och plats, men eftersom hexagonerna inte behöver skickas förrän i mitten av november så finns det gott om tid. Jag återkommer med mer information!

5 kommentarer

 1. 1
  Ann-Christin i Svalöv:

  Ja, här kommer en som vill vara med på syträff och sy hexagoner. Jag lär mig gärna nya tricks, så det skall bli roligt! Hoppas att fler vill sy bidrag till världens största quilt!

  Ann-Christin i Svalöv

 2. 2
  Marie Engkvist:

  Jag kommer också gärna!

  /Marie

 3. 3
  lisbeth:

  Hej Anna! kommer gärna om du inte prickar in mina jobb helger….

 4. 4
  Maria:

  Det må jeg da bestemt også være med til! Kram

 5. 5
  Anna:

  Så kul att ni är några som vill vara med! Jag tänker och planerar för fullt här, jag tror det kan bli jätteskoj.

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen