Anna syr

 

Här är jag, vem är du?

Ni är ganska många som läser den här bloggen nu, vilket gör mig så himla glad och varm om hjärtat. Ni är också ganska många som kommenterar, vissa ofta och andra sällan, och det är verkligen kul. Och när jag någon gång ser ett nytt namn bland kommentatorerna skuttar hjärtat till lite extra och jag skyndar mig att kolla om personen har en blogg eller någon annan sida.

Det är också ganska många som inte lämnar någon kommentar av olika skäl. Det är inte alltid man har något att tillägga, man läser och är nöjd så. Det är helt okej. Ibland har man vare sig tid eller ork att skriva något även om man egentligen skulle vilja. Det händer mig titt som tätt.

Men nu hoppas jag att du vill skriva en kort rad och berätta vem du är, om du läser här ofta, kanske till och med prenumererar, eller bara tittar in ibland.
Länka gärna till din egen blogg (eller zoomin eller webshot eller flickr eller vad du nu har, om du har något) så får vi alla nöjet att lära känna varann lite bättre och få ny inspiration av varandras bilder.

Jag är inte den enda som ställer frågan. Fast jag vet åtminstone vem jag själv är. :)

Och så dagens sybild. Tror inte jag har visat de här söta hjärtana innan?

Scrapshjärtan

Braided Hearts. Perfekt om du vill göra dig av med en massa 1,5-tumsremsor.

Mönstret kommer från som Forest Quilting har jag tipsat om tidigare. Mönstret heter Braided hearts och i pdf-en finns flera olika varianter att välja mellan.

Och en helt annan sak: Jag har börjat kvilta rutmönster på Shakespeare. Det blir ungefär 3/8 tum mellan linjerna, så det kan nog ta ett tag. :)

25 kommentarer

 1. 1
  Lotta:

  Vilka fina hjärtan!

  Kviltar du Shakespeare för hand eller på maskin? Jag har ett litet lapptäcke som jag satt ihop med säkerhetsnålar nu som jag skall kvilta, men jag har inte ngn bra maskin för det.

  Känner du till ngn i Sverige, helst i Malmötrakten som kviltar åt andra? Jag frågade Eva på Färg & Form men hon hade inga ideer.

  Jag prenumererar på din sida och läser den i Google Reader.

 2. 2
  Chlott:

  Hejhej!

  Jag läser via RSS-läsare, mest för att hålla koll på vad du gör. Är inte specifikt syintresserad (därav är inte min blogg syfokuserad alls), mer intresserad av Anna. :o)

 3. 3
  My:

  Hej Anna! Någon närmare presentation behöver du knappast av mig tror jag! Kram My

 4. 4
  Anna:

  Hej Lotta! Jag kviltar på maskin, det är hyfsat lätt att lära sig. Ett litet täcke är helt lagom att börja på.
  Jag vet ingen som åtar sig kviltning mot betalning förutom Pastellen i Gävle, http://www.pastellen.se. men om någon som läser här vet mer så säg gärna till! Det kan ju hända att någon vill göra det privat också. Är du öppen för förslag?

 5. 5
  Ann i Aspudden:

  Hej Anna!
  Här är en till som håller på med lappteknik.
  Jag är ingen trogen läsare, hälsar jag på ibland.
  Du har har gjort mycket fint.

  Är 50+ bor ihop med min gubbe sen 34 år samt en liten bussig hund som lyssnar till namnet Zorro som är 9 år. Vi har tre barn i åldrarna 33, 30 och 23 år. Kram Ann i Aspudden

 6. 6
  Linea:

  Så söta hjärtan! Visst är det roligt att få kommentarer, jag försöker alltid besöka dem som lämnat spår hos mig. :-)
  Tack för den goa hälsningen hos mig. Och ja, jag brukar hälsa på här. Vi ses snart igen. Kreativ måndag önskar Linea

 7. 7
  Ann-Christin i Svalöv:

  Hej! Jag har varit inne och läst på din sida dagligen sedan jag kom med på listan. Tack för tipset om listan!!!!!!
  Gillar din hjärtan och har sparat mönstret, men visst är det paper piecing?

  Ann-Christin i Svalöv

 8. 8
  Annika:

  Jag tror inte jag behöver presentera mig så mycket närmare heller. Läser din blogg när du uppdaterat :) numera i google reader. Tycker det är skoj med alla små tips du kommer med, allt vackert du visar upp och länkar till ”gott och blandat” som du skriver om.

  Min blogg: http://www.sammanfaller.blogspot.com

  Kram!

 9. 9
  Gitte A.:

  Hej Anna

  Jeg følger med i din blog og læser alle dine indlæg. Det er meget inspirerende at se hvad andre quiltere laver. Det er dejligt med alle de mange tips og links her på din side. Det er rigtig fine sager du laver.

  Jeg har quiltet i ca. 4 år, men det er først i løbet af det sidste halve år det har taget rigtig fart. Jeg er desværre ikke helt så flittig på bloggen som du, men du kan kigge med her: gittespatch.blogspot.com

 10. 10
  Anna-G Johansson:

  Hej på dig!
  Vi har ju både mailat och skrivit till varandra på bloggarna, så nu tycker jag att du är en ”gammal” bekant.
  Jag är en (mogen?) kvinna på 50+, och jag har sytt lapptäcksteknik i mååånga år. Varje dag lär jag mig nya saker. Älskar allt textilt hantverk, men det är sy och sticka som jag pysslar med mest själv. Sambo och en vuxen son, har jag, och vi bor i en villa i Norrbotten, Boden närmare bestämt.
  Vi har ett annat intresse gemensamt och det är trädgård.
  Jag läser din blogg därför att du ger många roliga, bra tips. Bjuder generöst på dina kunskaper och gör så vackra saker som jag gillar att titta på och inspireras av.

 11. 11
  eva johansson:

  Hej ,hej!!
  Du och jag känner varandra genom våra bloggar,tror inte vi har träffats någon gång.
  Det är så trevligt occh läsa din blogg ,den ligger på favvis sidan,besöks varje dag av mig.
  Som du nog vet bor jag i Varberg i Apelviken tillsammans med maken.3 utflugan pojkar bor i Borås med familjer och de har lyckats med att ge oss 4 barnbarn. Det är 3 flickor och en pojke.Detta är Kjells och min efterrätt!!
  Quiltning är livets krydda,både när man mår pyton eller humöret är på topp.Genom denna hobby har många kontakter skapats,hoppas den oxså för oss samman en dag!!/kram evaj

 12. 12
  Elisabeth:

  Hej Anna!
  Jag läser din blogg regelbundet och tycker du skriver om mycket som intresserar mig, först och främst lappteknik men även trädgård i viss mån :)

  Kram!
  Elisabeth

 13. 13
  Elna i Romelanda:

  HejsanAnna. Jag följer din blogg så jag läser så fort du uppdaterat. Hade även den stora glädjen att träffa dig på Klostersågen. Sen sågs vi på NQT som hastigast. Älskar det du syr och dina inlägg i bloggen. Kramar i mängd.

 14. 14
  Eva:

  Hej Anna!
  Jag går in och läser din blogg ibland.Tycker det är kul att se vad andra gör. Du gör fina saker.
  Jag är mor och farmor, bor på landet och tycker om djur.
  Jag själv syr barnkläder , stickar och syr lappteknik.
  Sykram fr Eva

 15. 15
  Agneta:

  Hej!
  Jag läser din blogg varje vecka, ibland varje dag. Det är inspirerande med lappteknik även om jag själv inte sytt så mycket sånt ännu och quiltning är inte min starka sida, har väl tränat för lite. Men det är roligt att sy och brodera med maskin. Tålamodet och tiden räcker inte alltid till för handsömnad så mycket som jag skulle vilja.
  Kram
  Agneta på Åland

 16. 16
  Elisabet Bergkvist:

  Hejsan Elisabet Bergkvist heter jag-är 65+ och älskar tyger.Har hållit på med lapptyger i 8 år-tror jag det är. sytt kläder i mängder förr, men nu blir det allt mindre -lappetygerna har tagit över. Tycker det är underbart kul men syhelger. Var alldeles nyss till Sorunda. Syr inte så många stora saker utan mest till barn och barnbarn.4 st 4½+4½+5 och ett bonus på 17 år
  har Ufon i massor och trivs med det. Har en zoomin— http://www.elisabetb.zoomin.se om Ni vill titta vad jag åstadkommit. tittar ofta in på din blogg -Anna fina saker gör du och det är kul att läsa. Vann ju tyger–tack,tack–jättefint
  hälsn Elisabet i Järfälla

 17. 17
  Immi:

  Hej Anna.

  Även jag är ofta inne och läser din blogg, tycker du har en så fin sida och där är alltid något nytt och intressant att läsa…Kram Immi

 18. 18
  Barbro, Leksand:

  Hej Anna!

  Vi ”känner” ju varandra från Tygbytarklubben m m. Då och då när tiden tillåter läser jag din blogg. Eftersom jag jobbar heltid känns det ofta som om tiden inte räcker till och datorn är verkligen en tidstjuv!
  Jag är snart 54 år gift med Mats 56 år och vi bor i Leksand sedan 2001. Två utflugna barn Sara 27 år som bor med Tony i Stockholm (flyttade hem från London i juli). I februari förärar de mig med mitt första barnbarn! Igår fick de veta att det är en flicka!! Martin är 22 år och singel för närvarande. Han bor här i Leksand i egen lägenhet – än så länge. Han jobbar som behovsanställd på Securitas men de ger honom inte tillräckligt med jobb så vi är beredda på att han flyttar hem igen.. Hoppas inte – mest för hans skull förstås!
  Jag försöker hinna med lappteknik så mycket som möjligt men som sagt jag jobbar heltid och lite till. Är administratör på YITs rörfilial i Leksand.
  Jag vet att jag är dålig på att kommentera, men det beror dels på att alla redan sagt det jag tycker och dels på tidsbristen. Din blogg är väldigt trevlig och inspirerande!

  Kram

  Barbro

 19. 19
  Anna:

  Vad glad jag blir att få hälsningar från er, särskilt några som inte skriver så ofta. Roligt att höra att ni finns med!

 20. 20
  Anki:

  Jag blev glad när jag för några veckor sedan hittade din blogg. Jag har sytt lappteknik ett drygt år och tycker att det är en mycket inspirerande hobby – och du har redan varit en inspiratör.
  Tittar in här nästan varje dag och tycker att bloggen är kul att läsa!
  Hälsningar
  Anki

 21. 21
  Ingegerd i Sundsvall:

  Hej Jag bor i Sundsvall är 61år och läser din bloog. Syr lappteknik oxå men nu fattas de intresse .hoppas den kommer tillbaka med höstmörkret. Ni har så många träffar där söder ut och syr så vackra saker.Din bloog ger oxå inspiration tack för mönstren du delar med dig Hälsningar Ingegerd i Sundsvall

 22. 22
  Malin i Vallentuna:

  Hej Anna!
  Jag är nog inte helt okänd för dig. Bor i Vallentuna är 40 år, gift och har två småbarn, finns på QoL på Yahoo. Har ingen ”egen” sygrupp IRL så jag hänger en del på nätet, när jag hinner.
  Syr lappteknik sedan 1991, eller nå´t men mer aktivt sedan 2007. Medlem i Rikstäcket sedan 1991.
  Är periodare på din blogg, som allt annat på nätet, men du finns på min reader så jag bläddrar igenom allt. Ibland läser jag varje rad och ibland tittar jag bara på bilderna.
  Dålig på att kommentera är jag hos dig som hos alla andra, men jag tackar här och nu för inspirationen du ger! Du lägger verkligen ner mycket på din blogg och jag tycker att det finns något för alla -i lappträsket- här.
  //Malin

 23. 23
  Gunilla Börjesson:

  Hej Anna!
  Jag hittade till dig tack vare att du skrev i min blogg! Trevlig sida du har, och den kreativa kursen du går verkar jätterolig och nyttig.
  Vi har haft Mikael Svensson här i helgen, vår lokala kviltgrupp, Blockmakarna, hade kurs. Han är så otroligt inspirerande.
  Jag har sytt lapptäcken i 20 år, nu börjar de ta för stor plats och jag har börjat sy mindre saker i mixed media, där finns det mycket att utforska minsann!
  Kram från Gunilla

 24. 24
  cathy:

  hej
  jag vill lära mig att sy egen lakan lite gammal dags hemtextill med virkad spets ,,lite shabby chic lantlig …kan du hjälpa mig att hitta nåt hemtextill kurs ,,jag kunde inte hitta nånting på nätet
  du e så duktig och har jätte fina bilder :)

 25. 25
  Gunnel:

  Kul att titta på!Syr och ”patchar”ofta,det är min stora hobby!

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen