Anna syr

 

Ett annat sätt att sy lukkekant

Under morgonens bloggläsande hittade jag en tutorial om ett annat sätt att sy lukkekant. Ser både enkelt och snyggt ut!

Snygga skarvar i hörnen

Snygga skarvar i hörnen

Istället för att sy runt hela kvilten och vika remsan i hörnen så syr man en sida i taget och skarvar ihop i hörnen. Det låter jättebra tycker jag som tycker det är svårt att få ihop en snygg skarv mellan början och slutet annars. Dessutom slipper man ha skarvar mitt på sidorna av kvilten, förutsatt att man har så pass långa hela remsor.
Eller så kan man ta det enklaste från båda metoderna – börja sy i ett hörn, fortsätta och vika runt de andra tre och göra det sista hörnet enligt metoden ovan. Det ska jag prova nästa gång jag syr lukkekant. Om jag nu bara får färdigt någonting någon gång.

2 kommentarer

  1. 1
    Anna-G Johansson:

    Ser fiffigt ut, det där tål att provas så kanske hörnen blir lite snyggare.

  2. 2
    Nancy:

    Hmm, den der så jo litt interessant ut. Må helt klart prøves!

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen