Anna syr

 

Baksida framsida

Igår gjorde jag min andra övning i kreativitetskursen och det var kungligt roligt och väldigt intressant. Jag hade något slags idé om att göra en enkel bakgrund av blå och rosa toner och sedan dekorera med svarta och vita pärlor och band, men så blev det inte alls.

Det började med att jag skar till en bit som var för liten, bara 5 tum istället för 5,5. Eftersom reglerna är att man inte får börja om utan måste fortsätta med det man har påbörjat fick jag se det som en kreativ möjlighet och fixa på något slags kant senare.

När jag sydde ihop mina remsor till bakgrunden råkade jag vända en fel och sydde rätsida mot avigsida. Det blev nästa tankeskutt – det kan jag använda för att få effekt på lappningen. För vem bestämmer vad som är rätt och fel sida? Men att ha den fina rätsidan inåt mot vadden ville jag inte, så tänk om jag skulle göra ett hål i vadden och bakstycket så tyget syntes från båda sidorna?

Från den tanken föddes idén om att göra en dubbelsidig kvilt. Den ena sidan är icke-perfekt, den har en del lappar med avigsida och sömsmån utåt men felen är omstöpta till något dekorativt. Den andra sidan avslöjar vad som finns inuti och bakom och överraskar med att det finns skönhet och intressanta detaljer där man minst anar det.

Baksida eller framsida?

Baksida eller framsida?

Framsida eller baksida?

Framsida eller baksida?

Så namnet denna gången blev Baksida framsida. Jag har provat ett par nya tekniker – omvänd applikation, att kanta med spets och att fransa upp sömsmåner. Däremot fick de svarta och vita dekorationerna ligga kvar på bordet, de behövdes inte. Att sedan hörnen på spetsen inte är riktigt nersydda, att jojon är helt sned och att sömmarna går lite hejvilt, det får vara som det är. Det är inte det som är poängen. Det var resan som var det intressanta.

Men allvarligt talat, rosa igen? Varför väljer jag rosa? Har jag plötsligt hamnat i något slags prinsessfas, den där som alla småtjejer går igenom, fast trettio år för sent? :) Eller är det helt enkelt en del av den kreativa resan att utforska en ny färg?

10 kommentarer

 1. 1
  jette k:

  Det lyder faktisk rigtigt spændende, Anna. Især det med at man ikke må rette noget, men skal fortsætte uanset ”fejl”. Det kunne være spændende at bruge det koncept engang.

 2. 2
  Eva:

  Även om detta inte ser ut att vara min ”grej” ser det riktigt spännande ut. Lycka till med fortsättningen. Kram

 3. 3
  Gunilla W:

  Jätteintressant! Kul resultat. kram

 4. 4
  Veronica:

  Ja du får då verkligen vara med om att skapa fritt. Kul, kram Veronica

 5. 5
  Camilla:

  Vilken härlig kurs du går på och tänk vad härligt att ha tre kvällar kvar att få gå.
  Jag ser fram emot fortsättningen…Kram

 6. 6
  Jenny i Billdal:

  Tjusigt! Du verkar inte ha några som helst problem med kreativiteten. Kul att du gillar din kurs så mycket! Även jag följer fortsättningen med spänning. Kram Jenny

 7. 7
  Annika:

  Oj, så sött!

  Ta en kik i min blogg :)

 8. 8
  matte:

  Kreativitetskurs låter hur kul som helst!
  Skulle jag också vilja gå.
  Fint med rosa :)

 9. 9
  Annika:

  Jag har skrivit lite om detta med eskimåsväng. http://sammanfaller.blogspot.com/2009/09/eskimasvang.html Ha en bäst dag!

 10. 10
  My:

  Din kurs verkar hur kul som helst! Rosa, Anna, man kan aldrig få för mycket rosa……Kram

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen