Anna syr

 

Utställning och fika i Göteborg

Utställningen Nordiska Lapptäcken på Sjöfartsmuséet i Göteborg var en av de saker jag missade på NQT. Det är ”textilkonst med maritima inslag av grupperna Fria Tyglar och Rutan”, för att citera museets hemsida.

Till min stora glädje såg jag den i fredags ihop med några kompisar på Quilt&Lapptekniklistan.

Tjejerna

Annika i Bohus, Jenny i Billdal med lilla magen, Susanne i Alingsås, Veronica i Backatorp, Birgitta

Som tur var så var utställningen inte så stor, vi hade knappt en halvtimme på oss att se den så vi hann precis. Personalen fick fösa ut oss med sopkvasten vid stängningsdags. :)
Det var absolut värt att se trots att det blev lite kort. Men utställningen stänger i slutet av augusti så skynda er nu ni som ännu inte har varit där.

Min favorit på utställningen. Underbar!

Min favorit på utställningen. Underbar!

Jag fick bilder på det mesta tror jag. De känsligare kviltarna var bakom glas vilket gjorde det rätt svårt att ta bra bilder tyvärr. Bildgalleriet finns här.

Sen fikade vi i närmare två timmar. Det är så fantastiskt roligt att man umgås så avslappnat med folk man knappt känner men ändå har så mycket gemensamt med.

Fikabild till Carmen: Hallon-fläderpaj med vaniljsås

Jag tog en fikabild till Carmen: Hallon-fläderpaj med vaniljsås

På tåget hem på kvällen hade jag tänkt brodera. Kände mig skitnöjd med mig själv när jag plockade upp Noah’s Ark ur ryggsäcken – bara för att inse att jag hade glömt ta med mig broderinål. Snopet.

16 kommentarer

 1. 1
  Kickelina:

  Tack för fina bilder. Trist att du glömde nålen. Minns hur sur jag blev när jag glömde broderimönstret när jag åkte till Norge i vintras.

 2. 2
  Ann i Aspudden:

  Va kul att få se bilder från denna utställning ,han inte med den under NQT träffen det var så mycket att se.
  Ett stort tack.

 3. 3
  Monica Löfstedt:

  Vad snygga ni var allihop :)

 4. 4
  Marit Irene Jektvik:

  Ååååå, va alla skiner! Det gör nog även du, Anna, bak kameran!

 5. 5
  Eva:

  Tack för titten.
  Eva

 6. 6
  Annika:

  Tack för en trevlig stund! Och jag håller med. Det är så kul att träffas IRL. Det är så härligt med människor som brinner för samma hobby som en själv. Det är spännande att se hur man lätt kan få någon ”med sig” att prata om symaskiner och trådar, och det glimmar lika härligt i ögonen på allihop :D

  Så retligt att du hade glömt nålen. Men du får åka snart igen, så att du kan brodera på tåget :) och om inte annat så för en trevlig sy-fika.

  Kram

 7. 7
  Ann-Christin i Svalöv:

  Tack för titten! Du gör alltid ett fint jobb med dina bilder. Man blir sugen på att starta diverse olika projekt, när man får så mycket inspiration. Jag gillade kviltarna med olika synvillor! Såg flera med mina favoritfärger grått/vitt/svart. Synd att jag inte stannat till i Göteborg i år, passerar där flera gånger om året!
  Kul att ni lyckades bli några stycken till ”träffen”, att träffa liksinnade är häftigt, alla går upp i varv och vill dela med sig av sina upplevelser och slänger idéer och tips omkring sig. Själv är jag fortfarande på ”panelhönestadiet” och lyssnar i bakgrunden, men vänta bara…….

 8. 8
  Denice i Jakobstad:

  Tack Anna för utställningen av de fina quiltarna. Inspirerande.

 9. 9
  Anna-G Johansson:

  Där missar man ju något!! Men det är kul att se på bilder från utställningen också! tack för det Anna. Ni verkar haft ett trevligt ”After Work”.

 10. 10
  Jenny i Billdal:

  Vad fina bilderna du tog blev! Jag ser att jag missade några quiltar när jag var där, t ex din favorit och väskorna. Det var ju typsikt med nålen när du fått med allt annat så bra! Men håller med Annika, du får göra ett nytt försök med tåg-borderi och komma till Göteborg snart igen. Kram Jenny i Billdal

 11. 11
  Anna:

  Hej Jenny – favviskvilten var inne i glasmontern. Synd att bilderna därifrån blev så skumma i ljuset men det är ju svårt att plåta genom glas med blixt.
  Nästa gång jag är i Göteborg vill jag gärna ha sällskap på Quiltstudion, vad säger du om det?

 12. 12
  Veronica:

  Himla bra kamera du har som fixar så fina bilder genom glaset, det gör inte min. Hojta när du kommer till Götet nästa gång. kram Veronica

 13. 13
  Carmen i Malmö:

  Vilket härligt gäng ni var. De är trevliga tjejer allihop så jag förstår att ni satt länge och fikade tillsammans. Tack för fikan, mmmmm den var jättegod även om den för mig bara blev på bild.
  Kram Carmen

 14. 14
  Carmen i Malmö:

  Vilka härliga quiltar det fanns på utställningen. Nu fick jag ännu mer idéer i skallen. Tror jag får låta bli att titta på bilder, jag blir ju så inspirerad och vill göra såååå mycket men tiden räcker ju inte till för allt.
  Tack för att du visade!
  Kram Carmen

 15. 15
  Lena P:

  Tack för fina bilder, gillade de svarta o vita kviltarna.

  Kram Lena

 16. 16
  Katarina:

  Tack för titten! Härliga kviltar och skoj att se er som träffades! Kram Katarina

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen