Anna syr

 

Tillbaka till Shakespeare

Som ni säkert har märkt har Shakespeare in the Park fått vila på hyllan ett bra tag. Jag kviltade lite i april när vi var på Klostersågen men annars har det inte blivit något. Men så ikväll föll lusten på, nu är jag sugen på att bli färdig!

Så jag letade fram blåpennan, ritade upp några fjädrar och högg in. Ungefär två timmar tog det att göra tre fjädrar så det kan nog ta några kvällar till :/ men nu har jag kommit något längre i alla fall.

Fjädermotiv

Framsidan

Baksidan

Mellan fjädrarna och stjärnorna ska det bli rutmönster har jag tänkt.

Lite märkligt egentligen att jag som är perfektionist när det gäller lappningen tycker att det är helt okej om kviltningen är både vinglig och ojämn. Kanske beror på att jag inte är så intresserad av just kviltningen? Någon som har en teori?

Vad tycker ni förresten? Är det viktigt att lappningen och/eller kviltningen är snygg och prydlig eller är det gott nog att det är fint och färdigt och att det var roligt att sy?

6 kommentarer

 1. 1
  Anna-G Johansson:

  Jag håller på det senaste; fint, färdigt och roligt att sy.
  När jag en gång i tiden (för mycket länge sedan) började intressera mig för lapptäcken så fastnade jag just för handkviltning. Men inte kunde, och kan, jag sy så jämnt och fint som de riktigt drivna. Bara jag känner mig nöjd själv, så känns det tillräckligt bra för mig.
  Alla täcken jag först sydde, är handkviltade, och bara att göra ett helt täcke för hand, är en bedrift. Ett tålamodsprov!
  Dessutom, ju mer man syr, dess bättre blir stygnen.

 2. 2
  Lizzan:

  Hellre färdig än perfekt!!!!!!! Helt klart! Kram Lizzan

 3. 3
  Carina B:

  Jag gillar att sy toppar men är urdålig på att quilta. Kanske är det därför jag har fullt med UFOn som ligger här hemma. Jag tycker det är svårt att veta hur jag ska quilta, mönster eller i diket, för hand eller på maskin osv… Men det är som Anna-G skriver – övning ger färdighet.

 4. 4
  2ne:

  Flott quilt du har laget i lekre farger. Blir sikkert godt og få dette ferdig quiltet, flott mønster :-)

 5. 5
  Anna:

  2ne – tackar! Mönstret är verkligen urläckert, jag gillar det jättemycket och ser verkligen fram emot att få kviltningen och lukkekanten färdig.

  Vad gäller kviltningen hör jag också till skaran som är nöjd med att den är klar, men själva toppen kan jag vara löjligt noggrann med. Kanske därför jag inte har något tålamod kvar när toppen är klar? :)

 6. 6
  Jenny i Billdal:

  Är definitivt för ”ha kul och gärna få färdigt”, perfekt får någon annan stå för :-) Även jag har lång ”ställtid” för att kvilta – och jag tycker inte att jag får stygnen fina, inte alls lika långa så där fint som man ser att andra får. Jag har lös övermatare som är relativt krånglig att montera, även frihandsfoten är lite joxig (eller ja, allt är ju relativt…) så det kan ta extra lång tid innan jag känner mig ”mentalt redo” för att ge mig på quiltning. Så många toppar ligger i UFO-högen.

  Anna, din kviltning – ja hela arbetet såklart – är superduper-fin! Lycka till och hoppas att kvilt-sugenheten sitter i så många kvällar du behöver.

  Kram Jenny i Billdal

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen