Anna syr

 

Pärlor på blomblad

Visst låter det vackert med pärlor på blomblad? Visst, men det är riktigt tråkigt att sy fast dem. :)
Det är i alla fall sista steget på mitt tygblommeprojekt. Här är en tjuvtitt på hur det ser ut nu ikväll:

Pärlor, sybehör och tekopp är vad man behöver.

Pärlor, sybehör och tekopp är vad man behöver.

Varje blomblad ska sys fast med en pärla på spetsen och så ska det vara en pärla i mitten på blomman. Det blir fem pärlor per blomma, alltså tjugo pärlor per bukett gånger åtta buketter. Många pärlor som ska sys fast stadigt och osynligt, många trådstumpar och knutar som ska gömmas. Jag vill inte ens räkna så högt, då kommer jag bara att bli avskräckt.
Det är vid sånt här tillfällen man vill ha tjänstefolk. :)

I kväll har jag gjort färdigt två blombuketter medan jag har lyssnat på några avsnitt av Alex Andersons podcast Quilt Connection. Det är lättsamt och trevligt att lyssna till och gör arbetet uthärdligt. Men nu var jag tvungen att pausa för att sträcka lite på mig, både fysiskt och mentalt, och titta till datorn.

I morgon är det dags för paper piecing-demonstrationen på Öresundsquiltarna. Ska bli kul, vi ses där!

4 kommentarer

 1. 1
  lisbeth:

  Det gör vi…..Lycka till!

 2. 2
  Hannah:

  Jag blir alltid så inspirerad när jag läser din blogg! Verkar som ett roligt projekt!

 3. 3
  Anna-G Johansson:

  Dina små blommor kommer att bli hur söta som helst.
  Lycka till imorgon!
  P.S. Sybordet är kanon!!!D.S.

 4. 4
  Maria:

  Det ser godt ud med dine blomster Anna. Glæder mig til at høre hvordan dagen med undervisning er gået! Kram

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen