Anna syr

 

Paper piecing – tips och mönster

I lördags hade jag demonstration av paper piecing på Öresundsquiltarnas möte och det gick ganska bra tror jag. Många tittade, lyssnade och klappade på mina exempelblock och på ”Shakespeare in the Park” som jag hade tagit med mig. Tack för er tid och uppmärksamhet, det var roligt och lärorikt för min del och jag hoppas det var det för er också!

Några började sy flygande gäss för hand på vlieseline och jag tror ni alla fick det att funka? Om inte får ni haffa mig på nästa möte så visar jag gärna en gång till.

Här kommer listan med sidor att ladda ner mönster från:

Kom ihåg att kolla storleken på utskriften innan ni börjar sy. Skrivaren ska vara inställd på 100%, inte på att skala om så att det passar pappret. Ofta finns det en 1 inch testruta att mäta, om den stämmer är det bara att sätta igång.

Ett par praktiska tips:

 • Sy med korta stygn så är det enklare att ta bort pappret sen. Jag använder 2.0 eller möjligen 1.8 på min maskin. (1.5 blev omöjligt att sprätta.)
 • Stärk gärna blocket när det är färdigsytt, innan du renskär och river bort pappret. Det blir stadigare och rakare.

Boken jag hade med mig var ”Amazing Spiral Quilts” av Ranae Merrill, ISBN 978-0896896536.
Mönstret till ”Shakespeare in the Park” finns i Judy Martins bok ”The Creative Pattern Book”, ISBN 978-0929589060.

Angående att rita egna mönster i paper piecing så vet jag att jag har sett en video om det någonstans men har inte lyckats hitta den igen. Om jag skulle råka på den framöver så länkar jag till den då.

colonade-gold

Provencalskt eller bara blommigt?

Någon frågade också om jag kände till var man kunde köpa provencalska bårdtyger, vilket jag inte gjorde. Men kan det tänkas vara sådana här?

Detta hittade jag på Marianne Elizabeth Classically Home, där finns några liknande i serien Giverny.

Annars kan jag rekommendera en sökning på Quiltshops.com, där kan man hitta det mesta. Om man använder thumbnails-sökning får man upp massor av bilder på olika tyger.
Denna, denna eller denna kanske kan vara något?

Slutligen, om du vill få meddelande när jag skriver något nytt i bloggen så kan du prenumerera via den här länken. Där kan du välja hur du vill få meddelandet (e-post, Messenger, Yahoo eller något av de andra alternativen), bekräfta din adress och luta dig tillbaka och vänta på uppdateringar. Det går naturligtvis också bra att använda en vanlig bloggläsare som Google Reader.

4 kommentarer

 1. 1
  kickelina:

  Tack för mönsterlänkarna. Det var några som jag inte kände till. Jag syr ganska mycket i paper piecing, det är en rolig teknik. Speciellt roligt är det att man kan göra väldigt små block

 2. 2
  Ann-Christin i Svalöv:

  Tittat på di otroligt fina kvilt. Såg att du lovade att du skulle låta andra kalppa den. Hoppas att de hade vita handskar på sig :). För övrigt tack för alla dina tips och länkar!

 3. 3
  Åsa Frankén:

  Hej!
  Jag följer din blogg med stort intresse och tänkte tipsa om en länk.
  http://www.loraliedesigns.com/Videos/
  Mer insperation till dej som inspererar mej.
  Mvh Åsa

 4. 4
  Anna:

  Tack för länken, Åsa! All inspiration är välkommen!

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen