Anna syr

 

Utlottning av färgsnurra!

Färgväljare

Anna-G på Pumlans flitiga fingrar skrev precis en jättebra instruktion i hur man använder en färgsnurra.

Vi kom att prata om färgsnurror för ett tag sedan och hon har haft mycket nytta av sin medan jag inte riktigt har begripit mig på min. Ni vet ju vid det här laget hur jag väljer färger. :)

Istället för att den stackars snurran ska ligga i röran på mitt syskåp och känna sig övergiven så tänkte jag att den ska få en ny ägare. Någon som vill adoptera den? Lämna en kommentar så får vi se på söndag vem som vinner.
För en extra chans, lämna en länk till en bild som du tycker använder färger på ett fint och coolt sätt!

37 kommentarer

 1. 1
  Anette L:

  Jag har aldrig testat att använda färgsnurra – litar på magkänslan :o) men det skulle vara kul att prova!

  Tjingeling i sommarvärmen!
  //Anette

 2. 2
  Annika S. i Arjeplog:

  Hejsan!

  En färgsnurra skulle inte vara fel att ha..

  Ha det gott!
  Trevlig fortsättning på torsdagen…
  önskar…
  Annika S. i Arjeplog

 3. 3
  Rose-Marie Hazard:

  En sådan skulle jag behöva. Mitt färgsinne är inte vad det skulle behöva vara
  Rose-Marie

 4. 4
  Elna Gustavsson:

  Åh vad bra ,precis en sån skulle jag behöva. Hoppas på fru Fortuna!

 5. 5
  Lotta i Piteå:

  Kul grej! Kanske behöver man en fast man inte vet om det än.
  Kram Lotta i Piteå

 6. 6
  Gudrun:

  Har många gånger funderat på att skaffa en snurra. Kanske finns chans:-)))???
  Kram Gudrun/Hönö

 7. 7
  Christina Blom:

  Som jag blandar färger skulle detta kanske vara en hjälp!

  Den här bilden tycker jag är läcker! Skulle vilja göra en bonad eller ett täcke med motivet i fråga.

  http://art.zealotblog.com/files/2007/12/20071212-britenbucher-colorful-houses-and-trees.jpg
  Sommarhälsningar Stina i Kilafors

 8. 8
  Katarina:

  Läste just Anna-G:s beskrivning igår, och tyckte det såg så intressant ut, så det skulle jag gärna prova! Hitintills har jag gjort som Anette L- litat på magkänslan. Kram Katarina

 9. 9
  Nette:

  Jag vet inte vad en färgsnurra är för något, men om det kan underlätta att kombinera färger så tror jag absolut det är något för mig. Får alltid en enorm beslutsångest när jag ska välja färger och tyger.

  Kramis
  Nette

 10. 10
  Ann-Christin Norén:

  Färgsnurra! Ja tack, adopterar gärna en sådan! tycker att jag klurar och testar färger, men när jag varit på sykurs hos Eva Färg&Form, så behövs alltid något bytas ut. Hon har rätt, jag har fel, men jag tyckte det såg rätt ut från början:(.

 11. 11
  Eva:

  Hej!
  Den här skulle jag gärna vilja prova på.
  Går oftast efter eget huvud vad det gäller att sätta ihop färger.
  Nix, ingen bra bild på användning av snurran.
  Kram i sommarhettan Eva

 12. 12
  Ane Bilde Vinde:

  Hej Anna!
  Färgsnurren ser smart ut. Den är säkert nim att använda. Annars kan man klippa ut rektangulära, kvadratiske och triangelformade bitar som passar till en färgcirkel i en bok. Mina försvinder alltid, och så har jag icke valörerna med.
  Ha det bra i värmen.
  Kram Ane i Löddeköpinge

 13. 13
  Siv:

  Jag äger ingen färgsnurra. Har inte kommit mig för att köpa. Jag har gjort som Anette och Katarina skriver, litat på magkänslan. Nu har Pumlans flitiga fingrar gjort en intressant beskrivning. Deltar gärna i utlottningen av en färgsnurra.
  Här är några länkar till bilder där man använt färger på ett fint sätt:
  http://patchespiecesandme.blogspot.com/2009_04_01_archive.html
  http://lappeklipp.blogspot.com/2009/04/nu-syr-vi-en-vaska-av-kvadrater.html
  http://lifesaquilt.blogspot.com/2008/11/grn-grn-grn-ist-alles-was-ich-hab.html
  /Siv

 14. 14
  Gunilla Håkansson:

  Hej,
  En färgsnurra skulle vara jättebra. Jag är själv osäker på färgkombinationer. Det som ser jättesnyggt ut när man plockar ihop tygerna visar sig sedan skära sig riktigt ordentligt. Med en färgsnurra kanske man vågar ta ut svängarna ordentligt. Hoppas på tur!!

 15. 15
  Jette K:

  Den kendte jeg slet ikke, men den ser jo vældig praktisk ud. Jeg har utallige eksempler på tæpper med fantastiske farvesammensætninger, men for tiden er jeg begejstret for rød og aqua sammen, så derfor dette http://www.flickr.com/photos/georgiamcdonald/3498452405/

  Jette

 16. 16
  Karin i Östersund:

  Hej
  En färgsnurra skulle nog underlätta då jag är dålig att sätta ihop färger

 17. 17
  Kikki i Näshulta:

  Själv älskar jag färger, ju fler och starkare desto bättre… kanske vore en snurra något för mig så att jag kan lugna ner mig lite.
  Mitt exempel på ett fint bruk av färger är ett täcke som Vivianne sydde förra sommaren.
  http://syrebellerochkviltanglar.zoomin.se/P1267994
  helt underbart harmoniskt, kombination med en härlig färgprakt, så vill jag också kunna göra.
  Kram Kikki

 18. 18
  Wivi:

  Precis en sån skulle jag behöva för jag tycker det är så svårt att hitta färger som passar ihop. Hoppas på tur i utlottningen.
  Kram Wivi

 19. 19
  Annicka i Fors:

  Här oxå svårt att bestämma mig för vilka färger som igentligen passar ihop kanske en färgsnurra kan hjälpa mig.
  Kramiz

 20. 20
  Annika:

  Jag aspirerar gärna på din färgsnurra.

  Jag gjorde en bonad med Winding-ways. Och jag tycker den är cool i sin enkelhet. Lite flerfärgad batik i kombination med vitt-på-vitt. Dvs flytande färgskala i kontrast till enbart en väldigt tydlig färg.

  http://www.syberrymden.net/Handarbeten/PICT1286_01.jpg

  Kram

 21. 21
  Marie:

  Jag har aldrig prövat att använda en färgsnurra – men det skulle vara kul att testa!

 22. 22
  lisbeth:

  Hej Anna! jag och färger är inte det lättaste….
  kör alltid med säkra kort! gärna redan valda paket…. såå detta hade nog underlättat…..

 23. 23
  Agneta:

  Jag vill vara med i utlottningen. En färgsnurra skulle nog vara bra ibland när man ska kombinera tyger, en kul grej att ha.

 24. 24
  Elisabeth:

  Den skulle nog underlätta min ”sy-vardag” då jag är har svårt att bestämma mig och lägger ner mycket ”onödig” tid på att hitta färger. Så jag är gärna med på utlottningen och hoppas naturligtvis på tur.

 25. 25
  Elisabet Bergkvist:

  Det skulle vara väldigt kul att testa. Bl.a.för att se att det är MYCKET tyger och trådfärger man behöver mera av.

 26. 26
  cilla Olestad:

  En färgsnurra är kanske det som skulle kunna få fart på mitt syende igen, då skulle jag inte vara så rädd för att misslyckas.

 27. 27
  cilla Olestad:

  Glömde ställa frågan om var man kan köpa en färgsnurra?

 28. 28
  Monika Liedgren:

  En sån skulle jag verkligen behöva, blir så osäker ibland.
  Kram Monika

 29. 29
  Kristin i Borås:

  Självklart vill jag vara med i denna fin-fina utlottning! Den här kvilten tycker jag är helt underbar! Undrar om den som sydde den hade en färgsnurra! :)
  Krams från Kristin i Borås
  http://www.wiquiltmuseum.com/images/CompassQuilt_lg.jpg

 30. 30
  Angelica Backman:

  Lite hjälp på traven i färgvalen skulle man behöva ibland, skulle nog kunna leda till lite annorlunda färgkompositioner.

  Quiltkram Angelica i Gammelstad

 31. 31
  Jane Sohlberg:

  Hej, vad spännande! Har alltid – nästan – litat på mitt färgsinne.
  Vore intressant att se om man hittar nya kombinationer med en färgsnurra!
  Kram
  Jane i Ödeshög

 32. 32
  Ankie Karlsson:

  Hej i sommarvärmen.
  En färgsnurra har jag aldrig använt mig av men det kan ju vara kul att prova.
  Kram Ankie

 33. 33
  Louise Sundström:

  Hej

  Brukar titta in hos dig. Eftersom jag har egna erfarenhet av adoptioner kan jag tänka mig att även adoptera din färgsnurra. Jag lovar att den ska få det bra hos mig.
  Som en del tidigare skrivit har även jag satt ihop färger på känsla. Skulle därför vara kul att lära sig använda denna snurra. Jag har tänkt men inte kommit längre än tanke. Är nämligen sykompis med Pumlans flitiga fingar och hört talas om snurran.

  Kram Louise

 34. 34
  Maria:

  Hej Anna. Det kunne bare være sjovt at prøve dit farvehjul. Jeg har ikke set den slags før – eller det har jeg jo nok, men ikke anet hvad den skulle bruges til! Jeg har ellers leget meget med farver i denne uge. Jeg har været på kursus og skåret stof i fri hånd… Sjovt og noget grænseoverskridende. Jeg har også syet en stor dahlia og den er der farver i! Billeder kommer i løbet af week-enden. God week-end.
  Kram

 35. 35
  Mia:

  En färgsnurra kanske får mig att börja sy… startsträckan är lång när man har beslutsångest ;o))
  Kram Mia

 36. 36
  marit irene jektvik:

  Den skulle jag nog ha nytta av! Trävlig sommar på dig!

 37. 37
  Carmen i Malmö:

  En färgsnurra skulle vara bra att ha. :o)
  Vet inte om jag är för sent ute men om jag hinner vill jag gärna vara med på utlottningen.
  Tack för senast!

  Kram
  Carmen

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen