Anna syr

 

Ta bort vlieselineklister från strykjärn

För ett tag sedan råkade jag pressa vlieseline med fel sida uppåt. Ett olycksfall i arbetet, minst sagt. Strykjärnssulan full av fastbränt klister, vad gör man då?

Här är några tips jag fick från vännerna på Quilt&Lapptekniklistan – tack, ni räddare i nöden! Hoppas någon annan otursfågel där ute får nytta av dem!

Jag brukar ta en bricka med lite kant på och ha i lite vatten, ställ strykjärnet där när det har svalnat lite. Sen får det stå några timmar och luckra upp. Har inte allt försvunnit efter att jag torkat av järnet gör jag om detta.
- Margita i Sala

Har du testat lite fint med Svinto? Det brukar jag använda om olyckan varit framme och inte mitt rengöringsstick hjälper. Rengöringsstick hittar du i välsorterade sybehörsaffärer och är jättebra.
- Carina B, Växjö

Jag använder FIX-Universalmedel rengörings- och polermedel som jag köper på marknader. Det är helt otroligt bra. Jag använder det till allt. Diskbänken blir skinande och även strykjärnet.
Passa på när det är marknad, jag har inte sett det i någon affär. På baksidan står det: Gift och syrafritt, Ofarligt för
barn. Hudvänligt. Biologiskt. Drygt.
- Gunilla i Kode

Jag använder något som heter Strykjärnsstift. Det finns i de flesta välsorterade tygaffärer. Det luktar %&/%&€ men fungerar.
- Christina Blom

Vågar jag säga att KM använde fint slippapper?
- Gunilla W

Jag ställde strykjärnet i en vattenfylld bricka i några timmar och sen var det lätt att skrubba bort klistret med en hushållsvamp och lite milt polermedel. Och på köpet kom det ut en massa annat damm och gogg ur ånghålen på undersidan så det var nog bra med en allmän rengöring. Nu är strykjärnet som nytt igen!

En kommentar

  1. 1
    Eva Johansson:

    Tack alla tjejer för tipsen!!/kramar evaj

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen