Anna syr

 

Lyxigt lördagslugn

Äntligen lite sammanhängande sytid! Familjen har åkt till ett lekland och jag är ensam hemma i det svalkande gråvädret.

Jag har jobbat på duktigt i syrummet på förmiddagen. Först vikte jag in gårdagens fynd från Stoff&Stil – lite dukvadd och vlieseline som jag faktiskt hade planerat att köpa, och så några bra tyger till oemotståndliga priser. Och det är väl definitionen av ett fynd: Något man inte behöver till ett pris man inte kan motstå? :)

Fynden från Stoffan

Fynden från Stoffan

Det ljusa tyget är en naturvit muslin som jag tänkte ha till broderier framöver. Jag hittade också DMC-garner för 10 kr styck så jag fick ju passa på där med. Nu när jag ska sy NPNT kommer jag att behöva massor av broderitråd.

Som jag nämnde i en kommentar på det förra inlägget finns det bonusblock att ladda ner från NPNT-bloggen. Här är direktlänkar till Grandpa, Dad, Princess och Gift. Det är möjligt att det kommer fler framöver så jag håller utkik.

Byxorna börjar likna något, närmare bestämt ett par byxor. Linningen är på plats (men inte särskilt snygg) och knappar och knapphål är färdiga.
Jag trodde jag skulle kunna sy automatiska knapphål men då måste man tydligen ha pressarfot R, vilken nu det är. Gissningsvis den automatiska knapphålsfoten som jag inte äger. Men det gick rätt bra att sy dem manuellt också. Jag markerade ut placeringen med blåpenna och sydde runt den två varv med smal sicksack. Det kanske inte blev jättesnyggt men det matchar resten av linningen, om vi uttrycker det så. :)

Knapphål och knappar

Två knapphål och två knappar, en synlig och en dold.

Medan jag har skrivit och fixat med bilder har familjen kommit hem och snart är det dags för lunch. Sen väntar uppläggning av byxben. Ha en trevlig sydag!

7 kommentarer

 1. 1
  Eva:

  Är du bara ute och kör för att köpa tyger? :)))
  Kram Eva

 2. 2
  Anna:

  Eva – Finns det bättre skäl? :)

 3. 3
  Annika:

  Fina tyger du hittat! Och byxorna kommer bli sååå läckra!

 4. 4
  Eva:

  Anna- nej det tror jag inte. :))
  Eva

 5. 5
  Anna-G Johansson:

  Oj, ännu fler fina tygfynd! Jag MÅSTE semestra i Skåne, det är bara så.
  Jag tycker knapphålet ser finfint ut! Byxorna blir säkert jättefina, och det viktigaste är passformen, inte knapphålet!

 6. 6
  Carmen i Malmö:

  Du har kämpat bra med blixtlås och knapphål, byxorna blir säkert jättefina. Du kan ju alltid gömma blixtlåsen med att ha tröjan utanpå. :o)
  Är det någon liten färgsnutt DMC-garn du saknar till broderierna så har jag ju massor med småsnuttar som jag säkert kan dela med mig av.
  Ha nu en fortsatt trevlig och kreativ semester.
  Kram Carmen

 7. 7
  Jenny i Billdal:

  Hej!
  Tack för direktlänkarna till bonusblocken i NPNT! Nu är de nedsparade. (som om man inte har nog att brodera med de ”ursprungliga” :-))
  Kram Jenny i Billdal

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen