Anna syr

 

Inte perfekta men sköna

Mina byxor blev inte det minsta perfekta men de blev väldigt sköna. Vida, luftiga och mjuka. Men, som Carmen kommenterade, man kan ju ha en lång tröja över dem. Och det är precis vad jag har idag.

Yours truly i helfigur

Yours truly i helfigur med nya brallor. Tack så mycket för det moraliska stödet under projektets gång!

Passformen i midjan är lite sådär men de sitter uppe i alla fall. Och jag hoppas få anledning att sy in dem framöver.

Passformen i midjan är lite sådär men de sitter uppe i alla fall. Och jag hoppas få anledning att sy in dem framöver.

Efter detta anmärkningsvärda utbrott av disciplin (byxorna blev färdiga utan att jag började på något annat under tiden!) så ska jag nu fortsätta att kvilta en löpare. Man får passa på när man har farten uppe!

11 kommentarer

 1. 1
  lisbeth:

  Sätt gummisnodd i midjan så får du bra passform….
  tjusigt jobb!

 2. 2
  Ingrid H i Anderslöv:

  Om detta var ditt första försök har du verkligen lyckats.
  Alla är vi barn i början. Hur såg ditt första quiltförsök ut?

 3. 3
  Lizzan:

  Duktigt av dig att inte ge upp utan att fortsätta käpma på och få dem klara. Snyggt jobbat! Kram Lizzan

 4. 4
  Kristin i Borås:

  Stämmer in med de andra: Verkligt snygga! Och de ser sköna ut oxå!

 5. 5
  Anna-G Johansson:

  Just det, passformen är viktigast! Och de ser jättesköna ut! Kanske beställer att par! Du kan vara stolt, inte alla som kan sy byxor bara så där….

 6. 6
  Anna:

  Tackar hörni, jag är onekligen lite stolt över mina icke-perfekta byxor. Detta trots att jag gick en klädsömnadskurs för sex (?) år sedan och sydde ett par byxor då som blev riktigt bra. Men då hade jag förstås både mönster och handledare.
  Ingrid – Min första kvilt var mycket mer lyckad än de här byxorna. Det är mycket, mycket enklare att sy ihop raka bitar som ska ligga platt. :)

 7. 7
  Ingegerd i Sundsvall:

  Hej kul att se dig. Byxorna är snygga, tyget likaså.

 8. 8
  Ylva:

  Men åhhh vilket snyggt tyg. Och du Anna – om du hittat på och fått till mönstret alldeles själv, så är jag tvärimpad! är det nåt jag ångrar att jag inte gjorde i mitt tidigare liv, så var det att gå en kurs i mönsterkonstruktion. Fast man kan ju alltid klippa upp gamla kläder med bra passform och använda delarna som mönster;-)

 9. 9
  Wivi:

  Jättefint tyg och de ser verkligen sköna ut. Sydde flera par byxor (efter mönster) till mig i ett tidigare liv för sådär 30 kg sedan :)) /Wivi

 10. 10
  Anna:

  Ylva – tack! Grunden till mönstret hade jag, fast det var för litet så jag har förstorat och ändrat om en hel del. Fast det var lite av en pärs innan det blev färdigt. Nu vet jag i alla fall hur jag (inte) ska göra nästa gång!

 11. 11
  Carmen i Malmö:

  De blev ju jättebra till slut, dragkedjan fick du rätt på till slut. Bra kämpat Anna! Vad blir det för några plagg nästa gång? Kram Carmen

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen