Anna syr

 

Inget sytt, bara länkar

Borde jag inte ha gott om sytid nu när jag har semester? Nej, tydligen inte. Idag har jag gått på loppis och handlat begagnade leksaker till Treåringen, hjälp densamme att åka linbana, stekt pannkakor för ett helt kompani och sedan sovit middag i tre timmar medan gullungen lekt med mormor och plastmorfar.

Gräsfrön i fleece

Jo just det, jag har också rengjort min fin-fleecefilt som det rara barnet lekte tält i högt gräs med. Vet ni hur mycket gräsfrön kan fastna i mjuk luddig fleece?

Sen har vi grävt i trädgården, ätit kvällsmat och läst om när Lilla spöket Labans pappa får färgsjukan. Och nu på kvällen är det äntligen datordags. Jag har kollat igenom dagens blogginlägg (sådär 30 stycken från det otal bloggar jag följer), sett senaste avsnittet av The Quilt Show och följt upp lite av infon från programmet så att jag kan visa er lite coola nya saker. Håll i er!

Bild från Anelie Beldens webbsida

Bild från Anelie Beldens webbsida

Anelie Belden har ett nytt sätt att sy Dresden Plates som ni måste kika närmare på. Hon har en egen linjal (såklart) och den briljanta idén att sy ner bladen på en bakgrund. Man syr alltså som man syr foundation piecing istället för att sy ihop en båge och sedan applicera på en bakgrund. Hur smart som helst! Läs mer om Anelie Belden och hennes bok.

Företaget Bo-Nash har en rengöringsduk för att ta bort klister och annat elände från strykjärn. Det är en tunn trasa som påminner om en rejäl våtservett. Om man råkar sätta strykjärnet i vlieselinet (som jag gjorde förra veckan) är det bara att stryka järnet på rengöringsduken så blir sulan ren igen. Verkar onekligen intressant. Kanske något för en kviltbutik att ta in?
Här kan man läsa mer om Ironslide Iron Clean.

Och sist men inte minst: Patsy Thompson – fantastiskt skicklig och kreativ kviltare – har gjort ett par videor om trapunto.

och

Titta närmare på hur hon dekorerar applikationerna med tråd, det är så inspirerande! Och här finns några fler videor av Patsy Thompson om ni blir sugna på mer ögongodis.

Undrar just om jag hinner sy lite innan det är läggdags?

En kommentar

 1. 1
  Eva:

  Hej!
  Det trodde jag med, att det skulle finnas lite mer sytid än vanligt när man är ledig.
  Men icke sa nicke.
  Ha det bra vi syns.
  Eva

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen