Anna syr

 

Besök på Gläntans Tyger

I går övningskörde jag till Gläntans Tyger och Sybehör i Ormanäs utanför Höör. (Jepp, jag håller på att ta körkort vid den mogna åldern av 34 år.) Det var en trevlig sväng och vi passade också på att leka och äta glass inne i Höör.

Gläntan skulle vara en trevlig och välfylld butik hade jag hört och jag blev inte besviken. Trots att vi kom lite olägligt var det inga problem, vi blev väl emottagna av ägaren Anneli och medan jag shoppade i godan ro fick KM och Treåringen titta på höns, hundar, katter och traktorer.

Gläntans tyger

Gläntans tyger, långt ute i spenaten men väl värd besväret

Klippbord med fin kjol

Klippbord med fin kjol

Här fanns massor, jag säger massor!, av fina fatquarters i backar. Jag gick i spinn på några serier med fantastiska guldglittrande färgsprakande tyger och kunde bara inte hejda mig. Jag måste ha lite zigenarblod någonstans, så som jag lockas av guld tillsammans med maffiga färger. :)

Fatquarters och metervaror. Notera Elvispanelerna!

Fatquarters och metervaror. Notera Elvispanelerna!

Metervaror i mängder

Metervaror i mängder

Anneli kommer till Öresundsquiltarna den 8 augusti med alla sina tyger. Bäst att lämna plånboken hemma den dagen. :)

Tygpumpa och annat sytt

Tygpumpa och annat sytt

Tyvärr fanns här inte så mycket uppsytt lapperi att titta på – jag tror att tygpumpan, kudden och bonaden var ganska ensamma.

Reabord, inspirationsläsning, modetyger. Mycket inspirerande!

Reabord, inspirationsläsning, modetyger.

Totalt blev det en liten sväng på kanske tolv mil. Mycket bra övningskörning, och tygköpen får jag väl räkna som kringkostnader på körkortet? :)

Min sssskatt, min älsssskade!

Guld, guld, guld! Min sssskatt, min älsssskade!

De härligt röd-lila-orange-sprakande tygerna till höger har jag en plan för. Det svarta är en Moda Marble till min Dear Jane så jag kommer loss med den någon gång. De andra var mest oemotståndliga.

12 kommentarer

 1. 1
  Annika:

  Inte visste jag att det fanns en kvilt-butik utanför Höör :) Måste jag lägga på minnet inför nästa skåne-tripp :) Tack för ”rundvandringen” i butiken.

 2. 2
  Ingrid Persson Havenberg:

  Håller med dig. Affären är verkligen värd ett besök.
  Det finns hur mycket tyger som helst.

  Ingrid H i Anderslöv

 3. 3
  Veronica:

  Det blir ett måste att besöka denna butik, vid nästa resa som går söderut. Tack för titten. kram Veronica

 4. 4
  Christina Lindmark:

  Vilken härlig kviltbutik och vilka fina tyger du köpte. Ska bli roligt att se vad du syr av dem.

 5. 5
  Wivi:

  Vilka mysiga tyger. Jag är också svag för starka färger och guld. Kanske jag kan få ihop något av dessa när färgcirkeln kommer ;).

 6. 6
  Lizzan:

  Vilka härliga inköp!! Kram Lizzan

 7. 7
  Carmen i Malmö:

  Men Anna då, körde du dit utan mig. *snyft*
  Ingen fara, jag jobbade och hade ändå inte kunnat hänga med. ;)

  Ett besök på Gläntan har länge stått på min önskelista men trots att jag varit hos Kerstin i Råröd ett flertal gånger som bor bara ett stenkast därifrån så har inte bilen velat ta mig dit. Någon gång så …

  Finfina tyger du köpte, det ska bli kul att få se vad du ska hitta på med dem.

  Kram Carmen

 8. 8
  Anna:

  Men du Carmen, upp med hakan! Snart har jag körkort och då lovar jag att packa bilen full av shoppingsugna vänner och köra till Gläntan igen. Hedersord!

 9. 9
  Anna-G Johansson:

  Gud vad härligt! Jag äger också, eller ägde kanske man ska säga, det tredje tyget i högen längst till vänster. Det är sååå ursnyggt. Sydde en duk av det, och en liten börs också, det är lite spill kvar.
  Tygerna är jättevackra! Jag läste i en amerikansk tidning att när man bygger sin ”stash” så ska man också köpa tråkiga tyger, för de behövs för balansen! Men dem ser man ju aldrig, utan bara de sprakande som ropar till en.
  Om vi semestrar i Skåne så ska jag söka rätt på den där butiken! Hittade vi Lapp-Elisa så hittar vi nog den också!

 10. 10
  Ann i Örebro:

  Jättehärliga tyger. Och jag som körde igenom Höör till och från Ystad i veckan. Attans att jag inte visste att det fanns en tygaffär där.

 11. 11
  Anneli Johansson:

  Det värmer mig (fick tårar i ögonen) när jag läste komentarerna.
  Här kommer in fler tyger under hösten.
  För vägbeskrivning hit kolla eniro eller ring mig.
  Min hemsida ska under hösten bli bättre.

 12. 12
  Gunn Herderup:

  Gläntan (Anneli) har varit och är min sociala hemvist sedan jag flyttade till Höör från ”stora Malmö” för fyra år sedan.

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen