Anna syr

 

Äntligen fredag

Den här fredagen har varit väldigt efterlängtad – sällan har en arbetsvecka varit så lång, varm och seg som denna!

En av ljuspunkterna i veckan var sykursen på Färg&Form i onsdags kväll, där vi fick sy skärsetsväskor under ledning av Norunn Wernhult. Ja, vi fick i alla fall börja sy dem för man hinner förstås inte färdigt på en kurskväll. Trist men sånt är livet.
Hur som helst var det en rolig kurskväll, om än lite varm. Jag stiftade också bekantskap med Lotta som bor i Malmö (hej Lotta!) och har bloggen Lattemama.

dsc05450_webb

Början på skärsetsväska

Roligt att så många är nyfikna på färgsnurran! I skrivande stund är det 27 spekulanter och det ska bli kul att se vem som får den.

Cilla frågade var man kan köpa färgsnurror och det vet jag faktiskt inte på rak arm. Jag tror jag fick med min i en bok som jag beställde från någon amerikansk butik.
(Via Google upptäckte jag att SoftExpressions har flera olika färgsnurror, och den finns säkert i andra butiker med. Sök på Color Wheel eller Color Selector, eller bara på Color.)

dsc05449_webb

Scraps från Monica

För ett tag sedan fick jag ett kuvert med jättefina scraps från Monica i Aryd, och nu har jag kommit mig för att ta en bild. De ligger nu och väntar på sortering. Men en stor bit katt-tyg och en Loralie-panel, det är ju inte scraps, det är en riktig present. Tack Monica!

I morgon är det sydag tillsammans med några kära vänner. Jag tror jag tar med mig skärsetsväskan och försöker få färdigt den, och lite broderi ifall jag vill handarbeta. Jag har hunnit en bit till på Noah’s Ark, närmare bestämt en och en halv giraff. Jättesöta. :)

7 kommentarer

 1. 1
  Anna-G Johansson:

  Hejsan!
  Jag köpte min färgsnurra på Lapp-Elisa.
  Kul med din giveaway, det är många som är intresserade av den, märker jag.
  När får du semester? Det brukar kännas så motigt att gå på jobbet när ”alla andra” har semester.
  Vi åker söderut imorgon bitti, håller på att packa husbilen, med lite syting och lite stickting!
  Kram Anna-G

 2. 2
  Anna:

  Hej Anna-G – det låter härligt med husbilssemester! Blir hela bilen full av syprojekt? :)
  Jag jobbar en vecka till och det är rätt så trögt nu. Sen blir det fyra intensiva veckor med Treåringen och efter det kommer man att längta efter vilan på kontoret igen! :)

 3. 3
  Lizzan:

  Härliga scraps du har att sy nått spännande av. Nästa vecka ska bli regnig sägs det så den kanske kommer gå fortare. Ha en trevlig helg!
  Kram Lizzan

 4. 4
  Ann-Christin Norén:

  Har också sett den hos Lapp-Elisa, men aldrig vågat handla tyg eller dylikt via postorder, ännu! Håller med dig om att det är varmt, men semestern börjar idag, så jag klagar inte. Det besvärliga är de 11 månaderna som man måste jobba. Önskar att uppfinningen, ”friår” fanns kvar! Det finns ju så många, som gärna skulle vilja ha ett riktigt arbete och jag skulle vilja vara ledig lite, men tyvärr behöver man ju lön för att kunna ha fritid!

 5. 5
  Flisa:

  Hei! Takk for hyggelig kommentar på bloggen min. Ønsker deg en riktig god helg! Kjenner selv at det skal bli veldig godt å ta ferie, har 2 uker igjen. Trivelig å kikke innom bloggen din, synes du stadig har gode tips og inspirasjon. Ha det fint!

 6. 6
  Wivi:

  Vilket passande tyg med sybehör på. Ska bli kul att se den färdig. /Kram Wivi

 7. 7
  Anna:

  Hej, ja det tyget köpte jag just för att ha till syväskor, det var ett toppenfynd för inga pengar alls. Jag har sådär tre meter till liggande till en större väska. :)

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen