Anna syr

 

Städdags igen

De där mucklorna, jag fattar inte hur de bär sig åt. Så snart man vänder ryggen till hoppar de fram och börjar stöka till i syrummet, dra fram tyger och verktyg och papper och jag vet inte vad. Sen när man ska ha något hittar man ingenting!

Som igår till exempel. Då kom det gröna jelly roll-bytet från Quilt&Lapptekniklistan i postlådan (jippi!) och det måste förstås förevigas. Men var sjutton hade jag lagt remsorna jag skar till och sparade till mig själv?
Ingenstans, tydligen. Eller så har mucklorna ätit upp dem, Treåringen gömt dem eller jag tappat minnet. Jag får väl se om de dyker upp när jag städar. Om inte får jag väl skära nya. :/

Härligt grönt!

Härligt grönt byte!

Fast, om det blir så här stökigt hela tiden kanske det är något grundläggande fel i förvaringen. Annars skulle jag väl inte fortsätta lägga saker på fel ställen? Eller är det bara dålig disciplin? Jag vet inte, men trist är det i alla fall.

De senaste dagarna har jag pysslat med ett än så länge hemligt projekt så det får ni inte se bilder på. Än. :)
Istället kommer här en bild på ett stjärnblock som vi sydde i Sypresserna nyligen:

Åttauddig stjärna

Jag är hemskt förtjust i den här sortens stjärnor!

Den är lite pysslig fast inte särskilt svår att sy, men den ger en häftig effekt. Detta är ett perfekt block för att leka med olika färgställningar!
Jag har ett halvfärdig beskrivning som behöver en liten översyn innan den är färdig för publicering. Håll ut så kommer den så småningom – tillsammans med ett smart tips på hur man skär oktagoner utan mallar, bara med linjal och rullkniv. Kan underlätta om man ska sy många stjärnor.

Undrar om stöket i syrummet förresten kan bero på att jag alltid har tusen olika projekt på gång samtidigt och att allt ligger överst?

3 kommentarer

 1. 1
  Lizzan:

  Samma lika problem har jag i syrummet. Mina Mucklor älskar att härja runt och gömma saker för mig. Men om jag ber snällt eller hotar lite så brukar det komma fram igen. Dina remsor kommer att dyka upp när du minst anar det.
  Kram Lizzan

 2. 2
  Marie Malmström:

  Vilken fin stjärna. Den föll jag för på en gång och skulle gärna vilja sy den. Var kan jag hitta mönstret?
  Har nyss hittat din blogg och har fått så mycket insperation och ideér. Det är bara tiden som fattas.
  Hälsningar Marie

 3. 3
  Anna:

  Hej Marie, tack för fina ord!
  Stjärnan finns i boken ”Encyclopedia of classic quilt pattens” men den beskrivningen gäller en hel kvilt. Jag har tänkt göra en egen beskrivning på bara ett block, det kommer på bloggen framöver. Det är – precis som du säger – bara tiden som fattas. :)

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen