Anna syr

 

Öppen kviltutställning och andra länkar

Syrummet börjar närma sig något slags ordning igen – skönt! Några lådor är rensade och omorganiserade, Treåringens trasiga byxor som har legat på sybordet jättelänge är äntligen lagade och lite skräp är utkastat. Puh!

Jag hittade en låda med tygblommor gömd under en massa annat på skåpet och blev inspirerad att börja sy ihop dem. Förra gången tappade jag lusten när de krånglade vid hopsömnad, men nu ska jag på dem igen.

En hel låda blomster som bara väntade på att bli återfunna

En hel låda blomster som bara väntade på att bli återfunna

Och så några tips, så här på tisdagskvällen.

Åsa på Österby Quilt har fått en alldeles lysande idé:

Jag vill bjuda in till en öppen utställning! Det finns väl flera kviltare som aldrig får en chans att visa upp sina alster offentligt. Söndagen den 9 augusti kommer det alltså att vara en utställning här på Österby (utanför Uppsala), med temat Mitt vackraste lapptäcke. Och du är inbjuden att vara med med en kvilt!

Givetvis är du väldigt välkommen att titta på utställningen, även om du inte vill vara med och ställa ut själv! Skriv upp det i almanackan och sprid det till andra!
Jag hoppas på en härlig, välbesökt dag i vår fina utställningslokal här på Österby!

Någon med en stor lokal som har lust att göra samma sak i Skåne? Jag skulle gärna ställa ut ett par av mina kviltar.

Lena på Lenas tyglappar tipsade om en tävling som Skövde Symaskiner har. Lämna in en kvilt som doneras till Afrika, ha chans att vinna symaskiner och annat fint. Läs mer om tävlingen här.

Före och efter. Bild från Superior Threads.

Före och efter. Bild från Superior Threads.

På Patsy Thompson Designs hittade jag den här läckra nyheten: Texture Magic från Superior Threads. Det är ett slags mellanlägg som man nålar fast på baksidan av ett tyg för att sedan kvilta det. När man sedan ångar på det med strykjärnet drar det ihop sig och bildar fina skrynklor och andra texturer, beroende på hur man har kviltat och hur mycket man ångar. Sen kan man göra allt möjligt av sitt fina skrynkliga tyg.
Här finns Patsys bilder och resultat och här är produktsidan från Superior Threads. Coolt!

Sådärja, in till syrummet för en härlig kväll med musik, tygblommor och rödvin!

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen