Anna syr

 

Nu blommar tyger och pioner

Idag kom Tyger blir Ting, boken med en massa mönster från just Tyger & Ting. Efter att ha hunnit bläddra igenom lite snabbt konstaterar jag att:

 1. 1. Boken är inspirerande, jättefin och välgjord.
 2. 2. Mönstren är enkla men vackra och smakfulla. Jag har dock aldrig testat att sy efter ett så jag vet inte hur de funkar i praktiken.
 3. 3. Många av mönstren är skriva i centimeter. Och centimeter är ett jäkla otyg när man är van vid att sy i tum. Det är dessutom en självmotsägelse att på ena sidan framhålla vikten av exakta sömsmåner för på nästa sida ange sömsmånen till ”ungefär 0,7 cm”. Hur ska vi ha det, ungefär eller exakt? Nä, jag håller mig till mina tum, då vet jag att det blir rätt!
 4. 4. Ett av mönstren skulle passa min mammas köksbord helt perfekt. :)
Professional Tote och Tyger blir Ting - bingo i postlådan!

Professional Tote och Tyger blir Ting - bingo i postlådan!

När jag ändå beställde boken passade jag på att köpa mönstret till Professional Tote. Jag har hört att det ska vara den ultimata väskan med massor av fickor och grejer – om än ganska stor – och vem vill inte ha den ultimata väskan?
Det ska bli kul också att sy efter ett riktigt väskmönster. Skam till sägandes har jag nog bara sytt efter köpemönster en enda gång och jag behöver verkligen bli bättre på väskor.

Efter några dagar utan bloggtid men med möjligheter till både sömnad och shopping är kameran full. När jag tittar igenom bilderna är det som vanligt mycket blommigt på olika sätt – tyger, trädgård och inspiration. Så här kommer en liten kameraresumé.

Crazybörsen som jag påbörjade på ÖQ senast är färdig. Den är inte lika dekorerad som jag hade tänkt mig, men det är bara att inse att jag inte är särskilt road av broderi trots att jag tycker att det är väldigt fint. Så enligt den mycket användbara principen ”bättre färdig än perfekt” är den nu färdig. :)

Röd tråd flätad i guldfärgat dekorband. Blev riktigt effektfullt!

Den röda tråden flätad i det guldfärgade dekorbandet blev riktigt effektfullt!

Crazybörs

Påminner lite om en skinntoffla eller en holländsk träsko, eller hur? :)

Brunt foder inuti. Lite för stort men det funkar. Jag sydde ner det med små stygn längs kanten för att det inte skulle fastna i dragkedjan och det funkar finfint.

Brunt foder inuti. Lite för stort men det funkar. Jag sydde ner det med små stygn längs kanten för att det inte skulle fastna i dragkedjan och det funkar finfint.

Blommigt och paisley, det kan jag bara inte motstå. De här fyra raringarna fick följa med hem från @Veronicas realåda på  Öresundsquiltarna senast.

Finfina fatquarters för 25 kr styck

Finfina fatquarters för 25 kr styck

Härom dagen kom min kära vän C med ett paket. Det var en tackpresent från hennes mamma – det var hon som fick min Tänk Rosa-kvilt. Jag hade verkligen inte förväntat mig något i gengäld så jag är helt överraskad och väldigt glad för den fina presenten. Tack!

Sex fina halvmetersklipp! Jag gissar att de kan tänkas komma från Annalunda.

Sex fina halvmetersklipp! Jag gissar att de kan tänkas komma från Annalunda.

Jag fortsatte leka lite med tygkombinationer efter att jag skrev om det förra gången, och nu utmanade jag mig själv att hitta följeslagare till ett tyg jag har haft liggande i evigheter. Det är hur fint som helst men har liksom aldrig passat in i något jag har gjort. Men nu blev jag nöjd, det här tygpaketet ska sparas för framtida ihopsömnad.

Här är komplementtygerna. Det randiga tyget till vänster har också legat jättelänge utan att hitta rätt.

Här är komplementtygerna. Det randiga tyget till vänster har också legat jättelänge utan att hitta rätt.

Och så här läckert blir det tillsammans!

Och så här läckert blir det tillsammans!

På trädgårdsfronten händer det mycket just nu, helt av sig självt. Skönt det för jag har då inte gjort något. :)

Pionerna är bara ljuvliga, trots att de är så rosa

Pionerna är bara ljuvliga, trots att de är så rosa

Puh, nu tror jag att jag är ikapp!

8 kommentarer

 1. 1
  Carmen i Malmö:

  Kan du ta med dig den nya boken nästa gång vi träffas så att jag kan få kika i den? Jag har också köpt det mönstret på väska, tror att det var några år sedan men har bara öppnat det och stängt igen det igen. Tyckte det verkade krångligt och så skulle det gå så himla mycket tyg åt för att få ihop det.

  Den dära crazybörsen ser verkligen ut som allt möjligt beroende på hur man håller den, som öppen ser den ut som en snäcka som man kan hitta vid havet. :o)

  hihihi Jag har också det randiga tyget som du har till vänster på bilderna. Det har legat här hemma jättelänge men idag har jag skurit i det, jag ska ha det i väskan jag började på idag.

  Jag var hos Kerstin idag. De har en jätteträdgård och vi gick en lång runda och tittade på blommor, buskar och träd. Det växer ute så att det knakar. Jag åt jordgubbar som hennes man hade plockade från trädgården medans vi pratade.

  Kram
  Carmen

 2. 2
  Gunnel:

  Hej!
  Har sytt den väskan. Man ska verkligen klippa till alla bitarna först och absolut ta ut etiketter och sätta fast på alla bitar. För många bitar är det. Sen är det ”bara” att sy. Någon vadd-del skippade vi för vi hade så tjock vadd ändå. Säger ”vi” för vi var 4 st som sydde samtidigt och det var bra, för när den snabbaste var klar med ett moment kunde den klura på fortsättningen. Vi hade klippt till alla delar i förväg och sen tog det ca 1 hel dag ihop, någon liten stund hemma själv och en kväll tillsammans. Då hann vi äta och prata också. Det var verkligen kul att sy den!
  http://gunnels.zoomin.se/P1300382
  Lycka till!

 3. 3
  Kickelina:

  Jättefina tyger du fått. Smart idé att lägga ihop tyger för framtida projekt.

  Å så fina pioner. Jag älskar pioner, men än dröjer det minst en månad innan de blommar här i norrland.

 4. 4
  Monica A:

  hihi. Jag tänkte ge Dig samma råd som Gunnel ang PT väskan. Skär ut alla delarna och använd etiketter, för att hålla reda på hela härligheten. Lycka till! kram Monica A

 5. 5
  Lizzan:

  Ska bli kul att se din PT när du fått den klar, har varit på väg att sy den ett par gånger, men det blir inte av. Vilka fina tyger du sytt och fått!
  Kram lizzan

 6. 6
  Kerstin Lind:

  Jag kan bara hålla med då det gäller PT väskan: Klipp alla delar och sätt på etiketterna. sen är det ”bara” att sy.:-)) Jag sydde den för ca ett år sedan. Och för min del så är det inte den ultimata väskan, tyvärr. MEN vi är alla så olika, så kanske den blir det för dig.
  Dina tyger är bra så underbart läckra. Och det du kombinerat ihop är jätteläckert!
  Kram Kerstin

 7. 7
  khotan:

  hej jag heter khotan asadi och jag undrar hur man gör en sy blomma

 8. 8
  Anna:

  Hej Khotan, instruktionerna till blomman jag har gjort här finns i boken ”Fantastic Fabric Folding” av Rebecca Wat. Jag har inte hittat beskrivningen någonstans på nätet men det är en variant av en vanlig teknik som man ofta använder för att vika servetter.

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen