Anna syr

 

Tisdag och coola hantverk

Här händer det inte så mycket just nu. Håller fortfarande på att landa efter NQT tror jag, väskan är inte ens uppackad än och syrummet känner lite nog rätt övergivet. Hostan från underjorden håller i sig och jag somnar gott med Treåringen på kvällarna.

Snubblade över det här klippet som ni bara måste se. Tänka sig att sticka så yttepyttelitet! Jag ids inte ens sticka i normalstorlek! :)

Och apropå underbara hantverk så tror jag inte att jag har länkat till den här bilden?

Discworld i amigurumi-version

Discworld i amigurumi-version

För er som inte riktigt hänger med på vad bilden föreställer kan jag ge en sammanfattning: I Terry Pratchetts fantastiska fantasy-parodi-böcker om Skivvärlden (Discworld) vilar världen på ryggen av fyra elefanter som i sin tur står på ryggen på den store sköldpaddan A’Tuin som sakta kravlar sig fram genom rymden på väg mot ingenting. Böckerna är fulla av total galen och helt oklanderlig logik, skogstokiga gudar och briljant samhällssatir.

Läs mer om virkprojektet här, det är riktigt lärorikt!

Amigurumi? Ja, ni vet den där trenden med att sticka och/eller virka små söta stoppade leksaker. Ursprungligen från Japan, nu spridd över hela världen. Ett par olika tutorials:

Hook and Needles Amigurumi Tutorial 1

Crochet tutorial – amigurumi (Youtube, 5 delar)

Och nu efter en något osammanhängande bloggpaus ska jag återgå till arbetet. Ha en fin sydag idag allihopa!

2 kommentarer

 1. 1
  Ylva:

  Den virkade sköldpaddan är väldigt snarli mina virkade hästar som jagf gjorde i slutet av 70 början av 80 talet. De var alltifrån ca 25cm i ländg till pyttemså ca 4-5cm och helt eget påhittade. Några av mina narkoskompisar hade sina fastnålade vid namnbrickan så det fanns nåt av avleda barns uppmärksamhet när de skulle sövas.

  Idag sövs man med datorhjälp och snabbt som attan somnade min son när han opererades för 4 år sedan. Men virkat det har jag inte gjort på evigheter.

 2. 2
  Ylva:

  Men tänk om jag endå klarade av att stava ordentligt ;-(

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen