Anna syr

 

Skräppåse med blomma

Ännu ett av projekten som påbörjades på Klostersågen. Den här skräppåsen från Abbey Lane har fått vänta ett tag men nu så är den klar till sist.

Sten, sax, påse

Sten, sax, påse

De pastellkäcka tygerna känner ni väl igen? Det är samma som jag använde i S-curveslöparen och nu är det bara scraps kvar av dem.

Mönstret var inte så praktiskt och det kändes lite bakvänt på sina ställen. Inte ska man behöva limma saker som man kan sy fast? Nä, bakläxa till konstruktören!

Jag är inte så glad för resultatet måste jag säga, det blev för många småfel och opraktiskheter. Nåldynan är i brist på annat stoppad med tygspill så den är hård som en sten och alldeles för stor. Måste nog öppna den och byta till vadd om jag ska kunna använda den, och lägga lite plast i botten så nålarna inte går igenom. Och då kan jag dra ihop den på mitten så knappen sjunker ner som den ska.
Rynk och fluff är ju inte heller min grej och blombladen ser jag inte riktigt vitsen med. Möjligen om de hade varit lite skålformade så man hade kunnat lägga sprättaren där.

Nä, jag ska nog fortsätta använda mina små nåldynor och skräpburkar i plast.

I stället gläder jag mig åt att block 5 i A Christmas Wish har kommit.

Frid vare med er, och ni tillönskas en god sömnadsdag

6 kommentarer

 1. 1
  Carina B, Växjö:

  Jättesöt skräppåse. Blombladen kan väl fungera som nåldyna för en synål eller två. Jag gillade den lilla påsen till saxen. Det saknar jag på min skräppåse.

  När jag sydde min (efter ett mönster från Tyger och Ting) satte jag en plastspiral (sådan man har i klänningar bla.) i ovankanten av påsen. Det gör att den inte faller ihop och blir lätt att använda.

 2. 2
  Linea:

  Tycker att den är jättesöt!
  Skulle gärna ha en själv.
  Vad mycket fint du sytt.
  :-)
  Liene

 3. 3
  Immi:

  Den är jättesöt! Men jag håller helt med dig vad det gäller mönstret, var mycket bakvänt och klistra??? Jag har också gjort den. Kram Immi

 4. 4
  Anna:

  Tack tjejer! Jag kanske borde sälja skräppåsen istället för att gå här och muttra över den? :)

 5. 5
  Lizzan:

  Håller med dig helt och fullt om mönstret, fanns en hel del saker som jag gjorde på mitt sätt. Men lite rolig är den tycker jag nog ändå. Ett tips till nåldynan är fågelsand.
  Din pastelliga variant blev ju riktigt söt!
  Kram
  lizzan

 6. 6
  Maria:

  Du kan jo prøve at plage og ser hvad der sker?!
  God week-end:-) Knus

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen