Anna syr

 

S-curves i pasteller

Det här var en udda upplevelse – jag har aldrig varit mycket för pasteller men nu har jag sytt flera saker i den här tygkombinationen. Antar att jag har klivit ur min bekvämlighetszon. :)

Löparen i S-curves som jag påbörjade på Klostersågen är klar. Den fick bara en enkel kviltning och kantning och det gick på ett par dagar att göra. Mått: 68×32 cm.

Pastell var det här

Eftersom detta ändå var ett testprojekt ville jag prova att kvilta med en dekorsöm. Men jag hittade ingen som jag tyckte passade så det blev istället en smal sicksack. Det funkade bra, men den första tråden jag valde blev alldeles för mörk. Tack och lov är sicksack lätt att sprätta.

Oj, så mörkt!

Oj, så mörkt!

Jag bytte till en godisrosa tråd som var kvar efter Saras fleecefilt och den passade perfekt in i pastellträsket.

Ljust rosa smälter in bättre

Karamellrosa smälter in bättre

Baksidan blev lavendel-lila och lukkekanten ljuslila. Perfekt att göra av med de där bitarna som inte vill passa in i mina vanliga projekt.

Lila baksida med snirklar

Lila baksida med snirklar

Prickig lila lukkekant

Prickig lila lukkekant

Vad tycker jag nu om den här löparen? Ja, det är lite dubbla känslor. Å ena sidan är den väldigt pastell-karamellig och flickgullig och den stilen är jag inte är så förtjust i. Å andra sidan blev den rent hantverksmässigt bättre än jag hade förväntat mig, kurvorna ger en rätt skön effekt och jag tror jag kommer att gilla den mer när den har legat till sig ett tag.

7 kommentarer

 1. 1
  Anna-G Johansson:

  Väldigt gullig, tycker jag. Det var en rolig teknik som jag inte sett tidigare.

 2. 2
  Annika:

  Jag inbillar mig att de där kurvorna är roliga att sy. Din duk blev jättesöt!

 3. 3
  Lizzan:

  Pasteller inte så blev duken riktigt söt! Jag är inte heller så förtjust i att sy med passtelfärger, gillar inte heller så blommigt, ändå har jag sytt två täcken (den ena är inte riktigt klar) med sånna tyger och det värsta av allt är att jag gillar dem. Kanske är nån smitta som sprider sig?
  Kram L

 4. 4
  Carmen i Malmö:

  De färgerna är inte heller mina färger men jag tycker ändå att duken blev jättesöt. Jag har märkt att mina tycka-om-färger har ändrat sig med åren, förut stickade och sydde jag mycket i blå färger men det blir det inte så ofta numera.
  Kram Carmen

 5. 5
  Kerstin Lind:

  Duken blev jättesöt. Och så kul att se den klar.
  Här är en till som sällan, eller nästan aldrig syr i pastellfärger.
  Inte till mig själv i alla fall.:-))
  Kram Kerstin

 6. 6
  Elisabeth:

  Hei. Den duken ble kjempesøt! Tror det er bra å sy i litt uvante farger av og til, nye inntrykk gir nye ideer. Den teknikken ser artig ut. Ha det fint.
  Flisa.

 7. 7
  Lisbeth:

  Du var ju riktigt duktig… jag har bara lukkekanten kvar på min…

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen