Anna syr

 

Kvilt-teve: The Quilt Show

The Quilt Show

The Quilt Show – www.thequiltshow.com

Det här är nytt och bra. I alla fall om man är beredd att betala. För gratissurfare finns inte så mycket att hämta, om man registerar sig kommer man åt en hel del men för att se själva kviltteven (och det är ju det detta handlar om) får man lov att betala för sig.

Teveprogrammen är bra, riktigt bra. Det är välplanerat, välproducerat, innehållsrikt och på alla sätt i klass med vanlig teve. Alex Anderson och Ricky Tims är proffsiga programledare och skickliga kviltare, de har intressanta gäster och visar nya och smarta tekniker och tips. Programmet är inspelat med studiopublik och har inte så lite talkshow-känsla samtidigt som man lär sig mycket. Det kommer ett nytt timslångt program varannan vecka.

Man får alltså mycket valuta för pengarna, och det förväntar jag mig verkligen efter att ha betalat 24 dollar för sex månaders medlemskap. Det är inte billigt direkt, men jag måste säga att de använder pengarna väl. Efter att ha hängt med ett slag vill jag fortsätta följa programmen. Det känns som väl investerad tid och pengar.

En sak jag inte är helt överens med är programarkivet. Jag hade naturligtvis velat se programarkivet nu när jag är betalande medlem men det går inte. Då måste jag betala antingen en liten slant för varje program eller en större slant för en hel säsong. Det är naturligtvis helt vettigt från TQS’ sida att ta betalt för sin produkt, men det känns ändå lite obekvämt eftersom jag är van vid att internet är gratis. Trots detta lilla obehag tror jag ändå att detta är framtiden om man vill ha kvalitetsinnehåll utan hysteriska mängder reklam.

En annan trevlig grej är de videobloggar som Alex Anderson och Ricky Tims har. Det är små videosnuttar på ett par minuter med blandat småsnack, teknikskola och allt möjligt. Underhållande och man snappar ofta upp något användbart.

I övrigt finns det ett stort community med forum, medlemsbloggar, bildgallerier, tävlingar, mönster och jag vet inte allt. Antagligen skulle man kunna tillbringa hela sin vakna tid på TQS utan att bli uttråkad. :)

+ Stor videoruta, bra och roliga program, bra navigering, bra ljud, stort community
– Registrering krävs, betalmedlemskap för att komma åt teve, BOM och videobloggar

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen