Anna syr

 

Glädje i postlådan

Den senaste tiden har det kommit en del glädje i postlådan och det vill jag varmt tacka alla inblandade för.

Bland annat har jag fått ett par kuvert med scraps – jättefina scraps, knappt att de går att klassa som scraps ens – men de tänkte jag visa upp i ett separat inlägg. Men även om det drar ut på tiden är jag jätteglad och tacksam emot Anette i Enhörna och Monica i Åryd! Det ska bli kul att sätta nålen i tygerna!

Och på tal om scraps har även Lisbeth och Eva försett mig med en hel del små guldklimpar, alltid lika roligt. Nu känner jag att det är hög tid att få igång mitt eget Scrap User’s System och börja använda upp de små skönheterna.

Och på tal om Scrap User’s System :) så kom häromdagen ett signerat exemplar av Bonnie Hunters bok Scraps and Shirttails där hon beskriver sitt system och hur hon återanvänder tyg. Några av mönstren från webbsidan är med och några mönster är nya.

Kul med signerat!

Kul med signerat!

Idag kom ett fint kort med posten med en krya på dig-hälsning från Veronica, Eva, Carmen och Lisbeth. Å vad jag önskar att jag hade kunnat vara med på @Veronicas jubileum i söndags!
Jag fick också med ett litet prova på-set för English paper piecing – hexagoner med 1/4 tum i sida! Det är det minsta jag har sett och jag törs absolut inte öppna dem medan jag är förkyld. Nyser jag i samma rum är de borta för alltid! :)

Det här tar jag som en utmaning!

Det här tar jag som en utmaning!

Det ska bli kul att prova på de här. Men det kanske blir ett näsduksfodral av det, knappast ett dubbelsängsöverkast. :)

Idag har jag fått sytt lite också. Treåringen gillar väskor och ville ha med sig sin dagiskasse till affären. Den är dock lite för stor för det. Men nu har han fått vara med och sy en liten väska med fiskar på och den är han nöjd med.

Väska till Treåringen, lagom stor för några leksaker.

Här får plats några leksaker. Eller ett barnahuvud om vädret skulle slå om.

Han var faktiskt med och sydde en stund men tålamodet räckte inte längre än sådär fem minuter. Nu var det visserligen en väldigt snabbsydd väska men lite längre tid än så tog det från tillklippning till handtag. Kanske en halvtimme allt som allt.

Tyget med de stora fiskarna kommer från fultygsbytet på Quilt&lapptekniklistan för något år sedan. Jag tycker det är störtskönt!

6 kommentarer

 1. 1
  Lisbeth:

  Hoppas du kryar på dig….nu med all glädjepost!

 2. 2
  Eva:

  Kul att du gillade hexagonerna, ska bli kul att se dem när du syr eller är färdig med dem.
  Eva

 3. 3
  Anna-G Johansson:

  Kul att höra att du är uppe på benen igen! Vilka söta kompisar, som uppmuntrar dig med roliga paket.
  Själv nyser jag, men inte mer än så…skönt.
  De där hexagonerna verkar roliga!!!
  Även idéer av scraps gillar jag, delar du med dig längre fram?? Skulle verkligen behöva något system för ordning i den lådan, oj, oj, där är en salig röra.

 4. 4
  Carmen i Malmö:

  Kul att se att du är på benen igen. Jag började bli lite orolig när vi inte hörde något ifrån dig.
  Vi tyckte att de små sexkanterna passade så bra till dig. När vi såg dem så sa vi nästan i mun på varandra, det där är något för Anna. :o)
  Kram

 5. 5
  My:

  Jag var ner till Veronica igår och såg dina provexemplar. Fina! Krya på dig Anna så hoppas jag vi ses snart.

 6. 6
  Elisabeth:

  Så koselig post du har fått! Fint at formen er bedre.
  Ha en fin dag!

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen