Anna syr

 

Blommor och baciller

Den senaste veckan har det varit fullt upp. Jag har jobbat hårt med puffklipsen men inte riktigt fått till den där sista touchen. Är lite kluven om det är en bra produkt eller inte. Ska prova en sista variant ikväll om inte den här förkylningen däckar mig helt.

Igår ägnade jag mig istället åt att vika en ny blomma ur boken Fantastic Fabric Folding. Med den här tekniken kan man använda en polygon med valfritt antal sidor (nedan åtta, sex och fem) och göra så här söta blommor:

Polygonblommor

Polygonblommor

I mitten av blommorna syns några mindre snygga tråckelstygn och meningen är att man ska sätta något där som döljer dem. En knapp, en jojo eller en applicerad cirkel kanske.

Kom och säg hej och se hur man viker dem på @Veronicas halvårskalas i morgon!

På schemat idag står en kurs på @Veronicas klockan 11–14. Vi ska sy plånböcker/syetuin och det ska bli jättekul. Plockade fram tyger igår, ett jättehärligt tyg med rödorange rosor och några matchande tyger i mörkrött, petrolblått och grönt. Ser fram emot att använda de här fintygerna som har legat på vänt ett tag!

Nu måste jag försöka komma i ordning. För en gång skull är jag uppe i god tid, tack vare Treåringen. ”Jag vaken mamma, kan titta teve?” klockan halv sju. Men här ska drickas te, duschas, letas grejer till kursen, packas, ätas och förstås snytas varannan minut. Tack kära dagis för förkylningen from hell.

3 kommentarer

 1. 1
  Lisbeth:

  Såå fina… Vi ses!

 2. 2
  Marit Irene Jektvik:

  JÄTTEFINA! Lycka till med kursen. Jag skall gå på trädgårdsmässa på Jamtli i dag. Skall se om jag får köpt mig gröna fingrar! Hi,hi!

 3. 3
  Carmen i Malmö:

  De är jättefina. Jag får se hur jag gör imorgon, kanske kommer jag och hälsar på dig hos Veronica. Nu får du se till att bli frisk tills på fredag när vi ska iväg till NQT.
  Kram Carmen

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen