Anna syr

 

Besök på QuiltStudion

Under NQT-dagarna passade vi på att handla på QuiltStudion som glädjande nog har fått en ny ägare. Det såg lite dystert ut ett tag när både Quiltstudion och Patch skulle stänga men nu drar göteborgarna en lättad suck!

Lisbeth och jag tog 10:ans spårvagn till Guldheden och det var inga problem alls att hitta. Bara att kliva av på ändhållsplatsen, runda ett hörn och vips är man framme. Om jag inte hade varit ex-göteborgare själv hade jag nog haft vett att ta en bild på spårvagnen till er, men nu får ni klara er utan. :)

Skyltfönster

Jag som är en sucker för antika symaskiner gillar skyltningen. Och ett perfekt Storm at sea i miniatyrformat, det måste man ju beundra.

Kassa

Jag tror att detta är den nya ägaren Pia men jag törs inte skriva under på det innan jag har kollat. :) Senare: Jo, det är Pia.

Vi blev väl mottagna och insläppta lite före öppningsdags. Jag hade inte förväntat mig att det skulle finnas så mycket i butiken med tanke på att den nyligen blivit övertagen men här fanns en hel del – fina tyger, roliga verktyg och böcker. Och mer kommer efter hand, snart är det nog mindre luftigt och mera pryligt. :)

Tyghyllor

Här fanns nyinkomna tyger och mer är på väg. I hyllan närmast låg det fina reagrejer!

Fikahörna

Fikahörna. Här kan man dricka kaffe, vila benen och bläddra i tidningar.

Skärbord

Lisbeth väntade tålmodigt vid skärbordet medan jag for omkring och fotograferade.

Jag tror att Pia inte har hunnit hänga upp sina egna grejer än (rätta mig om jag har fel) men här är ändå en titt på det som hängde uppe när vi var där.

Kuber

De läckra kuberna finns med i kursprogrammet.

Kvilt

Läckert, läckert, läckert!

Tredimensionellt

De här tredimensionella blocken är väldigt effektfulla men verkar enkla att göra.

Jag har redan bloggat mina inköp, titta gärna här om du är nyfiken.

Nästa gång jag har lite tid över i Göteborg tittar jag in igen för det är en väldigt trevlig butik och det var riktigt enkelt att ta sig dit!

8 kommentarer

 1. 1
  Camilla:

  Hej Anna!
  Du har helt rätt i att den nya ägaren heter Pia och att allt som hängde på väggarna är lånat av de gamla ägarna tills Pia har hunnit fixa eget.
  Jag var också överraskad över att hon redan fått in en hel del tyg och då berättade hon att hon ringt och berättat för företagen om situationen med det snabba övertaget och om Nqt och då hade vissa varor t.o.m levererats dagen efter och det är ju fantastiskt. Däremot sa hon att från det företag hon beställt från först så hade varorna ännu inte kommit.
  Ha det finast och tack för fin Blogg
  Camilla

 2. 2
  Jenny i Billdal:

  Hej!
  Visst är det underbart att vi har kvar quiltbutiker i Göteborg :-) Tilläggas kan att det funkar mycket bra att ta sig till Quiltstudion med bil också, det har hittills aldrig varit några problem att hitta parkering i närheten.
  Jag instämmer med Camilla: Tack för fin blogg! superkul och inspirerande att läsa varje gång.
  Kram Jenny i Billdal

 3. 3
  Anna-G Johansson:

  Göteborgarna har haft tur som fått en ny ägare. I Boden finns förstås inte (numera) ens en vanlig tygaffär. Lyckan var därför total när Brita startade Quilterian i Luleå, 4 mil bort. Dit kvistar man ju lätt iväg när man vill och behöver.
  Tack för titten i affären! Jag gillade speciellt fikahörnan du visar, tyget på soffan är ju alldeles underbart. Undrar om det är ”äkta” 50-tal eller ett nytillverkat tyg. Det skulle nämligen passa som gardiner i rummet hos mig.

 4. 4
  Lizzan:

  Ser ut att vara en riktigt mysig butik, väl värd ett besök om jag nån gån har vägarna förbi. Tack för titten!
  Kram L

 5. 5
  Ulrika:

  Det är inte äkta 50-talstyg på soffan. Det är en reproduktion och köpt på Ljungdahls i Floda (om det säger dig någonting)

  /Ulrika (fd ägare till QuiltStudion och lycklig ägare till soffan;))

 6. 6
  Anna-G Johansson:

  Tusen tack för det! Då kan jag se mig omkring efter det tyget. Det är jättesnyggt!

 7. 7
  Pia:

  Hej Anna,

  Vilka fina bilder du har tagit hos mig ;-)
  Ja, det är jag på bilden…. Vilken rolig helg det var.
  Ett bra sätt att starta mitt nya liv i quiltbutiken.
  Tack för att du skriver om mig.

  Hälsningar
  Pia
  http://www.quiltstudion.se

  P.S. Får jag lova tt låna några av bilderna?

 8. 8
  Birgitta jarnebrant:

  Hej. Bra bilder på butiken, det skulle vara kul att besöka den! Vilken adress????????????+

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen