Anna syr

 

Vårstjärnor och Singersömnad

Vårstjärneduken går framåt i sakta mak. Alla stjärnspetsarna är påsydda och nu ska stjärnorna sys ihop.

Man kan använda hela nålen. :)

Man kan använda hela nålen. :)

Vårigt och fint!

Vårigt och fint!

Stjärnspetsarna är sydda för hand men jag ska sy ihop blocken på maskin. Janomen är fortfarande hos Greger (hoppas kunna hämta den idag) så jag syr nu på min 30-tals-Singer. Det går fint men den matar ganska ojämnt så jag får nåla, nåla och nåla lite till för att få det snyggt. Tre nålar på en 2,5 tum lång söm funkar men fyra hade nog varit bättre. Eller fem. *pust*

Duktig sjuttiofemåring

Duktig sjuttiofemåring

Det lilla metallblocket till höger om pressarfoten är en magnetisk sömguide från Apidae Sykompaniet. Perfekt för en äldre symaskin utan kvartstumsfot eller medföljande sömguide. Jag måttade in en kvartstums sömsmån och det funkar hur bra som helst. (Får inte användas på datoriserade symaskiner!)

Än så länge opressad, men dock en stjärna. Sömsmånerna är snurrade på baksidan för att undvika knölar.

Än så länge opressad, men dock en stjärna. Sömsmånerna är snurrade på baksidan för att undvika knölar.

Fördelar med den här lilla Singern jämfört med min Janome 6260 QC:
Singern kör så snabbt eller så långsamt man vill utan att man behöver växla ner hastigheten. Vredet på sidan är stort och bra och lätt att hantera. Och den är onekligen sådär femtusen gånger vackrare!
Däremot saknar jag nålstopp uppe/nere, nålträdare och kvartstumsfoten. Det kommer jag att uppskatta mycket när jag tillbaka det!

Ha en trevlig sydag och syhelg, vad ni än syr på!

2 kommentarer

 1. 1
  Anna-G Johansson:

  Ja, tänk ändå vad fint det kan gå med en gammal maskin. Den kan ha fördelar på vissa områden. Men jag förstår att du saknar de där finesserna du är van vid.
  Ibland får jag sån’t kli i kroppen och vill köpa en ny symaskin, men törs inte riktigt, man vet vad man har o.s.v.
  Har alltid haft Huskvarna, och varit nöjd med den, verkligen. Men nu ser jag att många har andra sorter, som verkar vara bra de också. Min maskin har väl en 20 år på nacken, men som sagt, den går bra… Hoppas du får din maskin, så ska du se att stjärnorna förökar sig ännu snabbare.
  Anna-G

 2. 2
  Eva Johansson:

  tack önskar dig också en härlig helg. Min har tyvärr börjat med sprätt, sprätt!
  Slutar säkert bra/kram på dig

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen