Anna syr

 

Vårscraps, symaskinsabstinens och allmän häpenhet

Jag är helt häpen över hur många kommentarer och gratulationer jag har fått på jubileumsinlägget. Tack så mycket för alla fina ord! Önskar jag kunde skicka paket till er alla!

Häromdagen lämnade jag in min symaskin på service hos Greger. Den har uppfört sig mysko ett tag, skramlat och tjorvat med undertråden och vägrat släppa upp matartänderna, så jag ville ha den kollad innan det är dags för sykollo. Vore ju illa om den skulle gå ut i strejk på Klostersågen när vi ska sy, sy och sy i tre dagar. Hemska tanke!
Tydligen var det någon grej som kunde gå sönder på de maskinerna enligt Greger – var det undertrådsgriparen han sa? Nåja, det lär jag märka på tisdag när jag ringer och kollar läget.

Hjärtskärande tomt på sybordet

Hjärtskärande tomt på sybordet

Efter det tog jag en sväng till @Veronicas och hämtade upp materialet till kursen jag missade när jag var sjuk. Vet ni, Veronica blev av med sitt lapptäcke som hängde vid entrén – hur sjutton kan någon sno ett skyltmaterial från en butik? Jag blev helt paff och inte så lite arg å hennes vägnar. Må loppor från tusen kameler hemsöka tjuvens könsorgan, för att parafrasera det arabiska (?) ordspråket.

Men, nu är jag alltså symaskinslös över påsken. Förutom de andra symaskinerna förstås, men de använder jag ju inte för vardagsbruk. Jag har lite att handsy och brodera så jag ska nog överleva några dagar. Men om det skulle visa sig att Janomen får åka på verkstad lite längre så får jag väl sy på någon annan maskin.

Igår kväll fick jag totalabstinens, så illa att jag började sortera scraps och damma syrummet. :)

Scraps och annat jox i allmän röra

Här började jag röja ... sen var det inte så tomt på bordet längre.

I en av scrapslådorna hittade jag en påse med gröna, gula och lila 2,5-tumskvadrater som jag övertog efter Annica i Karlskrona för ett par år sedan. Jag minns att jag tänkte ”aha, vårduk!” när jag såg dem och sen har jag hållt på med annat. Men igår talade de till mig och berättade mer exakt vad de ville bli. De vill bli en vårlöpare med små lila stjärnor på, och då har man bara att lyda order.

Efter att ha sprättat, pressat, måttat och skurit ett tag fick jag ihop ett bra mönster som jag nu håller på att handsy. Så här blir det:

Vårstjärna

Vårstjärna

Jag fick ihop lappar till runt 20 block tror jag så det blir nog en bra löpare. Känner du igen tygerna, Annica? Jag undrar just vad de är rester från ursprungligen?

Alltihop ligger nu i en liten låda som jag kan släpa omkring och sy lite när andan faller på. (Ja, det är en kaklåda av plast. Den är jättebra!)

Lilla sylådan

Lilla sylådan

Jag tog lite bilder medan jag måttade och skar, det blir nog ett blogginlägg längre fram av det. Detta inlägget har jag jobbat på i tre dagar och ständigt blivit avbruten så det är bäst att jag trycker på ”Publicera” nu innan KM och Treåringen kommer in igen! :)

10 kommentarer

 1. 1
  Ullis:

  De där kakburkarna är toppen, eller hur! Stjärnorna kommer bli ursnygga som vårduk! Kramar Ullis

 2. 2
  Eva:

  Så tomt det ser ut på din sybänk.
  Stjärnduken blir kanonfin.
  Kram Eva

 3. 3
  Maria:

  Hvor jeg bare kender det med abstininser efter symaskinen. Jeg håber den snart kommer hjem til dig igen. Mon det er påsken der kan få os til at rydde op/kigge i gemmerne? Også jeg har brugt nogen tid på det de sidste par dage. Så nu har jeg en kasse med rester, der skal strimles og kan blive brugt i en Spiderweb quilt.
  Glæder mig til at se din vårløber – farverne er skønne! God påske til alle.

 4. 4
  Kerstin Lind:

  Så läcker din vårduk kommer att bli.
  Man kan göra mycket fint av ”bara” scrapsbitar.
  Kram Kerstin

 5. 5
  katarina nimrodsson:

  Hej
  Oj så mycket fint du skapar har suttit en bra stund och tittat En fråga är det svårt att göra klossarna som du har gjort är lite sugen på att gör sånna för jag skall bli mormor i aug och tänkte skriva baby på dom som man kan ha på en hylla som prydnad Vad tror du???

  Tack för en trevlig stund på din fina blogg

  ha en trevlig påsk

 6. 6
  Anna:

  Tackar! Det är inte särskilt svårt att göra en vikekloss, man får vara lite noggrann bara. Jag rekommenderar mönstret och materialet från Qvilltex, det är bra grejer. Grattis till det kommande barnbarnet! Det kan nog bli jättefint med en kloss som det står baby på!

 7. 7
  Lisbeth:

  Hej Anna! tur du är en hejare på handsömnad….
  Det skulle vara trist utan symaskin på ”sykollot” ju!
  Ha det gott!

 8. 8
  Anna-G Johansson:

  Hejsan!
  Jo, Memma är en slags efterrätt som lagas av rågmjöl,malt, sirap, socker, salt bl.a. Den äts med vispgrädde och lite socker (om man vill). Smaken är ganska speciell, påminner lite om lakrits. Det är en gammal rätt som har funnits sedan 1700-talet (står det på kartongen).
  Min man kommer från Tornedalen, där länken till Finland är nära och hans mamma var uppvuxen där. Där är Memma vanligt just vid påsk. Inte här vid kusten, men eftersom många här har rötter i Finland och Tornedalen så kan vi köpa det på ICA.
  Stackars dig som har symaskinstorka…usch.
  Jag njuter av en vecka ledigt nu, så jag ska ”sy tillsammans” med övriga på QOL-listan, kul!!!

 9. 9
  Eva Johansson:

  Din vårduk kommer att bli kanon snygg!/kramis fr.evaj

 10. 10
  Eva Johansson:

  Vilken härlig vårduk du kommer att få!/kramis fr.evaj

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen