Anna syr

 

Solig sysöndag

Först och främst måste jag gratulera Ilda till hennes 300 blogginlägg! Hon firar med en fin giveaway.

I går fick jag köpt dukvadden på Färg&Form och broderigarnet på Panduro. Som vanligt blev det lite mer än planerat.

Tygklipp från Panduro och 2,5-tums kvadratlinjal och två söta knappar från Färg&Form.

Lila tygklipp och broderigarn (DMC 69) från Panduro. 2,5-tums kvadratlinjal och två söta knappar från Färg&Form.

Idag har Eva och jag haft sydag hemma hos mig. Jag ville börja på ett nytt evighetsprojekt som jag är lite exalterad över men Eva lockade mig istället att sy en liten necessär. Perfekt att få träna på dragkedjor under en mästares överinseende!

Första projektet: En liten necessär. Mellanlägg Vilodona, tunt ljusblått fodertyg, satinband runt dragkedja och som handledsband. Tyg från Patch. Tänkt som minihandväska med lagom plats för nycklar och mobil. Enkel och kul att sy! Och ja, det är min första necessär! :)

Liten handledsväska modell necessär

Liten handledsväska modell necessär

Eva helt fokuserad.

Eva helt fokuserad.

Det blev lite prylar ...

Det blev lite prylar ...

Andra projektet: Något som skulle bli en sybehörsväska att stoppa sax, rullkniv, pennor och andra smågrejer i visade sig bli en väska av kolossalformat. Här skulle jag förutom alla mina sybehör även få in ett antal trådrullar, några fq och mina inneskor.

Den är ganska oformlig eftersom jag inte pallade kvilta den, vilket jag med facit i hand verkligen borde tagit mig tid till. Jag trodde bara inte att den skulle bli så … stor.

Meganecessären!

Meganecessären! Bra om man vill ha till exempel en spädgris med sig till syträffen.

Tredje projektet: Näsduksgömma. Även denna ett förstaverk. Samma tyg och satinband som miniväskan, fast denna är kviltad på bestämd inrådan av Eva.

Näsduksfodral.

Näsduksfodral. Ursäkta den väldigt soliga bilden.

Evas dagsverk: Tre fina småväskor för olika ändamål.

Evas dagsverk: Tre fina småväskor för olika ändamål.

Tack för en jättetrevlig sydag, Eva, det var verkligen mycket roligare att göra småväskor än att gneta med pp!

8 kommentarer

 1. 1
  Lizzan:

  Ni har verkligen haft en superdag och sytt fina småväskor! KRAM Lizzan

 2. 2
  Eva:

  Tack själv Anna.
  Du glömde skriva att den stora är gjord av en FQ.
  Att få rätt storlekar är något jag behöver öva på när det gäller denna modell.

 3. 3
  Katarina:

  Vilken härlig dag ni verkar ha haft, och fina resultat blev det också! Kram Katarina

 4. 4
  Anna:

  Eva: Ja, alla tre vi gjorde av den modellen blev ju lite överraskningar i slutänden. :) Jag ska räkna på det också, det är en kul modell och jag lär nog göra fler. Men vi kan konstatera att om man gör den av en hel fq blir den ganska stor. :)

 5. 5
  Gudrun:

  Så fina necessärer ni sytt. Ser riktigt mysigt ut.
  Kram Gudrun

 6. 6
  Lena P:

  Så snygga, snyggt med satinbandet!

 7. 7
  My:

  Vilken mysig dag ni haft. Ska bli kul att ses på fredag. Kram

 8. 8
  Anna-G Johansson:

  Vilka supersnygga necessärer!
  Jag gillade den lilla söta för mobilen, mycket lagom och praktisk.
  Ni verkar ha haft en riktigt givande dag!

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen