Anna syr

 

Rapport från sykollot

Vilken helg! Jag är helt glad och helt utmattad efter alla roligheter och alla nya intryck!

Jag tog en hel del bilder och de finns i mitt bildgalleri. Några andra som har bilder är Lisbeth, Hannis, Carmen och Lola.

Jag åstadkom inga storverk under helgen men väl ett antal småverk. Bland annat en rejäl korg sydd av 20 charm squares från Sonnet Collection. Den är helt vändbar och passar perfekt över huvudet om man skulle bli frusen om öronen. :)

Korg av charm squares

Korg av charm squares

Samma charms använde jag till en nåldyna sydd av två kvadrater och till ett annat projekt som inte blev färdigt pga materialbrist. Bild på det kommer så snart det är färdigt.

Nåldyna, rolig men lite pillig att sy.

Nåldyna, rolig men lite pillig att sy.

Carmen hade med sig sina Crazy Curves-mallar och många ville prova.

Carmens Crazy Curves

Carmens Crazy Curves

Kerstin jobbar på sina kurvor.

Kerstin jobbar på sina kurvor.

Lisbeth hade med sig S-curves triangelform och den visade sig vara svår som attan! På videon (”More with Kathie Alyces templates”, visas ofta på Quilters TV) ser det busenkelt ut att sy ihop dem men snacka om falsk marknadsföring!
Jag är inte rädd för svåra block men här fick jag nog sprätta varje söm tre-fyra gånger innan jag fick det snyggt. Och när korsningarna äntligen såg vettiga ut var hela projektet jättebuckligt och jag fick ånga det till underkastelse med strykjärnet. Aldrig mer!

Enkla kurvor? Dra mig baklänges i en liten låda och kalla mig Benke!

Enkla kurvor? Nej, här krävdes massor av sprättning och sedan högst aggressiv pressning!

Ska bli intressant att se bilder på övriga deltagares s-curves. Om någon har fått kläm på dem vill jag gärna veta hur man ska bära sig åt!

Lisbeth hade även med sig apple core-mallar och tumbler-mallar som många provade på med bättre framgång.

Jag ägnade ganska mycket tid på fredagen åt att sy skräppåsen som jag egentligen skulle sytt på kursen hos @Veronicas. Den är nästan helt färdig och när jag har lagt sista handen vid den kommer en bild såklart.

På lördagen gjorde några av oss en liten utflykt till Pias Tyger i Veberöd och där fyndades det bland band, knappar och sybehör. Jag hittade bland annat superlånga nålar som används för att sy bland annat dockor – perfekt för att dra trådar genom tjocka nåldynor och sånt.

Svart anorakssnodd, gröna knappar och långa synålar

Svart anorakssnodd, gröna knappar och långa synålar

På lördagkvällen åt vi på restaurang – enorm plankstek för min del, jättegott – och väl tillbaka var det frågesport och sedan Visa och berätta. (De fina kviltbilderna finns i bildgalleriet med början här.) Sen visade det sig att jag lyckades vinna frågesporten och blev ett par fina väskhandtag rikare. De kommer att passa perfekt till min apple core-väska.

Min vinst i frågesporten

Min vinst i frågesporten

Jag tiggde scraps och stadkanter helt ogenerat av alla mina syvänner (får man göra så eller är det väldigt ohyfsat?) och fick med mig en rejäl godispåse hem. Eva och Lisbeth var framme och nosade på Kaffe Fassett-scrapsen som My slängde så vi delade systerligt på dem. Och Lola och jag hade allmänt scrapsbyte i vår hörna, mycket trevligt!

When friends gives you scraps, make quilts

When friends gives you scraps, make quilts

Det var planerat att vi skulle sy några olika projekt tillsammans: En nåldyna i form av en blomma, en japansk påse, en mobilväska, en påsväska och ett näsduksfodral i form av en höna.
Tiden räckte tyvärr inte till för allt, men några hann göra en del av grejerna. Jag hann bara med nåldynan och påsväskan, men jag ritade av mönstret till mobilväskan så den ska jag nog klara av att göra här hemma.

Min nåldyna är nederst i vänstra hörnet

Min nåldyna är nederst i vänstra hörnet

Efter tre intensiva dagar var det rätt skönt att åka hem, med huvudet fullt av nya intryck och ny inspiration och hjärtat fullt av värme och gemenskap. Och när jag kom hem hade magnolian precis slagit ut.

4 kommentarer

 1. 1
  Annika:

  Tackar för bilderna och rapporten :) Jag har också vart på syhelg, men inte skrivit lika mycket som du :) Jag var nog fortfarande väldigt ”hög” när jag skrev igår. Kram

 2. 2
  ilda:

  Tack för din fina rapport och massor av underbara kort. Verkar som ni haft det super bra.

 3. 3
  My:

  Tack för en trevlig helg! Kram My

 4. 4
  Denice i Jakobstad:

  Tack för den trevliga rapporten och de fina bilderna.
  Vilken trevlig syhelg och mycket hann ni sy !

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen