Anna syr

 

Kvilt-teve: Quilters TV

Det här är första inlägget i en serie om olika kvilt-tevekanaler och andra ställen där man kan hitta roliga, lärorika och inspirerande videor om sömnad, lappteknik, kviltning och liknande.

Idag handlar det om Quilters TV och jag har planerat inlägg om QNN, The Quilt Show, Sewing with Nancy och Kaye Wood TV. Det kommer också ett inlägg om Youtube, Google Video och andra ställen med blandat innehåll.

Jag gillar att se program om lappteknik och kviltning, det är ett superbra sätt att lära sig nya tekniker och få ny inspiration. I många fall är det dessutom gratis.

Klicka på bilderna för att se dem i originalformat, cirka 1000 pixlar breda.

Hoppas du får nytt och nöje av den här lilla översikten, och tipsa gärna om fler sajter!

* * * * *

Quilter's TV

Quilters TV – www.quilterstv.com

En av de bästa kanalerna, trots några uppenbara nackdelar. Här finns de flesta stora kvilt-programledarna som Eleanor Burns med Quilt in a Day, Eliza Wilson med Imagination to creation, Billie Lauder, Jodi Barrows med Square in a Square, Tammie Bowser med Quilted Photography, Sharlene Jorgensen med Quilting with Shar och Quilting from the Heartland med flera, samt serier som Quilt Central, Quilters Café och Q-Typ. Bland annat.
Ett rikt och stort programarkiv alltså. Tyvärr är arkivet inte öppet och sökbart utan man får nöja sig med de program som visas för dagen, och den rotationen är inte särskilt uppdaterad.

Quilters TV gör ofta små intervjuer och visar nyheter från de stora quiltmässorna vilket är kul och intressant. Programmen är bra och välgjorda och det finns inget att anmärka på i kvalitet där. Innehållet är riktigt, riktigt bra.

Problemet är tekniken och administrationen. Som det är nu kommer det sällan nya program och när det kommer något nytt blir det allt på en gång. Lite av ketchupeffekten. Sen kan det dröja ett bra tag innan nästa uppdatering. Och det hade varit okej om man hade haft fri åtkomst till arkivet under tiden och kunnat välja och vraka bland alla program, men i stället får man ibland serverat samma urval veckovis åt gången.

Redaktionen verkar ha vilja och stora ambitioner men når inte ända fram. Det känns halvgjort, och istället för att slutföra och hålla projektet uppdaterat startar man nya projekt vid sidan av som en webbshop, systerkanalen Sew on TV och nu senast systerkanalen ScrappyTV – och ingen av dem är färdigställda eller har vettigt innehåll.

Som ni märker gillar jag QuiltersTV och hoppas att de skaffar sig en vettig projektledare som styr upp verksamheten så att de blir så fantastiska som de har möjlighet att vara!

Plus och minus

+ Gratis, bra och varierande program, lättanvänt, stor videoruta
– Sällan nya program, oregelbundet uppdaterat, inget öppet programarkiv, ojämnt ljud

3 kommentarer

 1. 1
  Gitte:

  Nej Hvor spændende. Jeg vidste slet ikke der fandtes sådan noget. Jeg vil straks udforske det. Hvor er det skønt at du deler det med os.

  Gitte

 2. 2
  Lisbeth:

  Hej Anna!
  hittade min linjal där….
  så jag fick lära mig en del och kommer beställa den fyrkantiga med….
  Vi ses…

 3. 3
  Anna-G Johansson:

  Det här ska bli riktigt spännande att följa. Tack för att du delar med dig!

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen