Anna syr

 

Kvilt-teve: QNN

QNN TV

QNN, Quilters News Network – www.qnntv.com

Här måste man hala upp plånboken för att få titta. För 24 dollar om året har man tillgång till ett stort, brett och djupt programarkiv med många olika program/kviltlärare som Fons&Porter, Kaye Wood, Marit Michell, Eliza Wilson, Eleanor Burns, Linda Taylor, Quilt Central, Nancy Zieman och många fler. QNN har också ett antal egenproducerade serier som Quilters Tea, Cuilters Coffee och Friends in the Bee för att nämna några.

Tråkigt nog är arkivet det enda som är bra med QNN. Här tillkommer inget nytt material, allt är gammal skåpmat med minst tre-fyra år på nacken om inte mer. Jag har varit medlem i ett och ett halvt år, ända sedan de införde betalmedlemskap, och under den tiden har det tillkommit sex nya program varav fem är Quilt in a Day-avsnitt och ett the Great Canadian Shop Hop-avsnitt.
Uselt tycker jag, ett i veckan hade varit en hyfsad nivå för en betaltjänst. Men för två dollar i månaden tycker de tydligen att arkivet får räcka.

En detalj som drar ner känslan för QNN är att det är en dåligt gjord webbsida, den är ologiskt upplagd och känns inte välkomnande för tittaren. Man får klicka runt rätt friskt för att komma till programmen och sen är videorutan väldigt liten. Att man kan dra upp bilden till helskärm hjälper inte eftersom det fortfarande är samma bild, bara större.

Är det värt pengarna då? Ja, i ett år så man hinner titta igenom arkivet. Alla avsnitten av till exempel Quilt in a Day och Fons&Porter är väl värda att ses även om en del är rätt gamla.
Om man vill ha nyare kviltteve och är beredd att betala rekommenderar jag stället The Quilt Show.

Plus och minus

+ Omfattande programarkiv, bra och varierande program
– Betalmedlemskap, sällan nya program, oregelbundet uppdaterat, liten videoruta, ojämnt ljud

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen