Anna syr

 

Vabb-fredag och lite framgångar

Influensa, det är vad Treåringen har. Därför har han varit sjuk hela veckan, och gissningsvis har han smittat både sin far och mig för vi är ganska eländiga båda två. Han själv däremot börjar kvickna till nu så vi har ganska svårt att roa honom. Men, vem vill bli bortskämd? :)

Jag har lyckats få ihop ett kuddfodral till och nu återstår bara ett kuddfodral och ett draperi innan jag är nöjd.

En riktig kudde och en luddig.

En riktig kudde och en pälsig.

Den här gången blev det ljusblått med elefanter och en mörkare blå stängning.

Märkligt nog är det någon som stökar till i syrummet så snart jag vänder ryggen till. Hur kommer det sig annars att jag får börja med att röja varje gång jag behöver sy?

Stök och stök

Stök och stök

Den här fina högen med vävda rutiga tyger och gamla Quilter’s Newsletter Magazine köpte jag av Annica när hon röjde ur sitt syrum.

Massor av ögongodis och bra tips

Massor av ögongodis och bra tips

Jag är helt förtjust i QNM och deras gedigna artiklar. Här är inte bara ”Tio olika kviltar att sy på en kvart” utan här är massor av olika tyger av mönster, komplett med kviltmönster och mallar och allt, och de är inte rädda för att föreslå kviltar som skulle ta en många månader att sy. Det är stor bredd och variation på mönster och artiklar och tips, och massor av ögongodis.

Hittills har jag samlat på mig kanske tre tidskriftsamlare med gamla QNM och några av deras nya nummer, och det är de tidningar som ger mest vid en andra läsning tycker jag. Och även vid en tredje, fjärde och femte läsning är de givande och man upptäcker nya saker.

(Jag gillar också Fons and Porter’s Love of Quilting av ungefär samma skäl.)

Delar till Baltimore Blues block 3

Delar till Baltimore Blues block 3

Alla delarna till Baltimore Blues block 3 är färdiga, utom bakgrunden, och snyggt hopsamlade i en plastmapp. Efter att jag har städat undan alla barntygerna ska jag sätta nålen i det här.

Men nu ska jag ta hand om Treåringen en stund igen. Ska försöka räkna ut något som kan sysselsätta och trötta ut honom medan jag ligger på soffan och hejar på. Säger bara det, vi skulle haft en löplina …

6 kommentarer

 1. 1
  Gitte:

  Jeg kender følelsen, har selv en dreng på 2½. Det er flot så meget du alligevel får syet. Håber i snart alle er friske igen.

 2. 2
  Anna-G Johansson:

  Min tid med små aktiva treåringar är förbi, han är nu 31 och självgående. Men jag kommer ihåg känslan när man inte var pigg, och den lille var frisk och full fart framåt.
  Själv har jag och maken haft magsjuka, usch och fy. Vilken vecka! Gick på jobbet idag på darriga ben, mest för att säga hejdå till mina grupper som slutar nu.
  Jag gillar också QNM, prenumererade på dem ett par år på 90-talet, och dem har jag sparat. Ibland tittar jag igenom dem och får idéer. Mycket bra tidning.
  Krya på er!
  Anna-G

 3. 3
  Maria:

  Jeg tror måske, det er den samme der roder hos dig, når du vender rykken til, som hos mig. Eller måske bare en af samme art?!

 4. 4
  Lizzan:

  Men det vet du väl Anna att det är Quilt-Mucklorna som har partaj i vårt syrum när vi inte är där. De älskar att stöka med tyger och trådar. De gillar även att gömma saker för mig :)
  Hoppas ni snart kryar på er ordentligt, verkar vara en seg förkylning som härjar just nu.
  KRAM
  Lizzan

 5. 5
  Kerstin Lind:

  Här är en till som måste städa innan man börjar på ett nytt projekt.
  Kan inte förstå det, då jag tycker jag håller sådan ordning medan jag syr.:-))))))
  Måste vara någon som smyger in hit i mitt rum, och stökar upp, när inte jag ser det.:-))))
  En stor Krya på er kram.
  Kerstin

 6. 6
  Lappeklipp:

  Hej på dej,
  Tack för din kommentar på min blogg. Mönstret till hönan jag sytt är från den japanska tidningen Quilt Tsushin som är en blaska i alldeles egen klass, rent ut sagt fantastisk. Tyvärr så kommer jag inte ihåg från vilket nummer hönan är för jag har fått låna flera årgångar av tidningen av en av mina elever och passade då på att kopiera mönstret.
  Ett mycket inspirerande syrum du har, sådär skall det se ut, har man för städat vågar man inget göra där!
  En jättegosig katt du har, en livsnjutare kanske?
  Ha det så gott och krya på dej!!!!!
  Kram

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen