Anna syr

 

Tygblommor och skräpkuddar

Det har inte blivit något bloggat de senaste dagarna men jag har inte bara rullat tummar och vårdat sjuklingar. Nä, jag har vikt tyg och sytt och städat också. Bland annat provade jag att vika såna här:

Små söta tygpaket

Små söta tygpaket

Och de ser väl inte så festliga ut i det formatet, men när man viker ut dem lite händer det grejer!

Utvikta

Hokus pokus - blommor!

De här blommorna kommer ur boken Fantastic Fabric Folding som jag fick i julklapp. De är 3 tum inkl sömsmån och man kan använda dem som vilka lappar som helst. När man har sytt in dem i sitt projekt är det bara att veckla ut blombladen och sy ner spetsarna, sen sitter de där de sitter.

Så här kan det bli

Så här kan det bli

Boken har ett par olika projekt för de här blommorna, dels det på omslaget och dels en ninepatch-kvilt som är bara jättevacker. Sen kan jag tänka mig att de skulle vara fantastiska att ha på en väska, en ask eller en duk, i en bård eller på vad som helst faktiskt som inte slits alltför hårt och som kan ha lite dimension.

De är enkla att vika, bara att följa instruktionerna steg för steg och vara noggrann med måttande och pressande.

Jag har också lyckats fylla min första skräpkudde (originalposten finns här om ni inte hänger med) och sytt igen den.

En färdig, nästa väntar

En färdig, nästa väntar

Den blev ganska så hård och stadig, vilket är bra som nackstöd i soffan tycker jag.

Alienkvilten är på gång förresten, toppen är klar, den är vändsydd med baksidan och nu håller jag på med markering för kviltning. Tror den blir bra!

11 kommentarer

 1. 1
  RutViola:

  Vad himla duktig Du är.
  Kram från RutViola

 2. 2
  Lisbeth:

  så fina vikningar….

 3. 3
  A-G Svensson:

  Vad finurligt!! Du är bäst! Den boken vill jag ha!Kram/A-G

 4. 4
  Lizzan:

  Så söta blommor! Kram Lizzan

 5. 5
  Annika:

  Tjusigt!

 6. 6
  Anna-G Johansson:

  Hej du!
  Tack för kommentaren, men jag måste göra dig besviken på golvet!! Det är inte klinker.
  Men gissa om jag blev förvånad när du kommenterade det, för då såg jag själv att det såg ut som klinker. Det är annars en vanlig plastmatta bara. Men jag gillar den ändå, och ännu mer när du gav en sådan kommentar.
  Jättefina vikningar du gjort. Det har jag provat lite själv för något år sedan, och det var kul.
  Kram Anna-G

 7. 7
  Eva:

  Hej!
  Det här ser spännande ut, måste nog göra ett studiebesök hos dig snart :)
  Annars så undrade jag om du hade hostat bort din sylust.

  KRam Eva

 8. 8
  Veronica:

  Vilka superläckra blommor. kram Veronica

 9. 9
  Monica A:

  Hej,
  vilka fina blommor, den boken är jag också sugen på.

  /kram Monica A

 10. 10
  Wivi:

  Påminner om sådana där saker man gjorde av papper när jag var barn. Man målade olika färger och skrev saker inuti under flikarna.
  Salt och peppar kallade min mamma det för (att ha dessa kryddor i).

 11. 11
  A-G Svensson:

  Hej Anna! Nu har jag köpt boken och jag har faktiskt gjort den första blomman-jättekul! Tack för inspirationen!Kram/A-G

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen