Anna syr

 

Superenkla kuddfodral

Härom dagen smäckte jag som sagt ihop två kuddfodral till Treåringens rum. Han hade fyra stora kuddar på 70×70 cm som verkligen behövde nya överdrag. Tygskåpet var överfullt av gladmönstrad lakansväv från utförsäljningen på Bauhaus för något år sedan så jag hade egentligen ingen ursäkt att inte sy några. Förutom att jag inte hade något mönster och inte orkade tänka själv. :)

Men så tog jag mig i kragen och satte igång. Ganska snart insåg jag att helbredd av lakansväv inte räckte, med 140 cm blev det inte tillräckligt för sömsmån. Fast om jag lappade lite …? Jodå, med en extraremsa i ena änden blev det lagom för knäppning. Så jag sydde bara på en dubbelvikt 16 cm bred remsa direkt över ena stadkanten och stickade ner sömmen.

Kardborrband är bra - man behöver inte sikta så noga. :)

Kardborrband är bra - man behöver inte sikta så noga. :)

Sen måttade jag in några rejäla remsor kardborreband, nålade och sydde fast.

Efter det var det bara att stänga kardborreknäppningen, vränga ut och in på projektet och sy ihop sidorna. Jag avslutade med att sicksacka de råa kanterna. Klart!

Färdig kudde på sådär en kvart

Färdig kudde på sådär en kvart

Nalletyget räckte till två kuddar av de fyra – en med beige knäppning och en med grön. Bara jag lyckas bestämma tyger till de två andra ska de nog bli färdiga illa kvickt de med!

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen