Anna syr

 

Shopping och charmpacks

Sådär, nu ska jag stilla er nyfikenhet. :) Här är grejerna som kom med de förskräckligt förtullade paketen.

Från Dakota Cabin Quilts hade jag tänkt beställa ett ministrykjärn och när jag väl beställde råkade det slinka ner en del reaprylar i korgen med – ni vet hur det är. Men så blev det dyrare med frakten och så var det det där med det elektriska, så det slutade med att jag avbeställde strykjärnet och bara köpte spontaninköpen: En Tri-Recs tool, tre charm packs och en gammal Fons&Porter Love of Quilting.

Paketet från Dakota Cabin Quilts

Paketet från Dakota Cabin Quilts

Ungefär på samma sätt gick det till när jag beställde från Quilt in a Day. Jag tittade runt efter ministrykjärn och snubblade över de här fina reagrejerna och kunde bara inte motstå dem. Fem yard tyg, två charm packs, en Triangle in a Square-linjal och en 6×24-tumslinjal.

Först någon vecka senare insåg jag att jag hade beställt två olika verktyg för triangel i kvadrat-block, men då var det så dags. Fast det gör ingenting, nu kan jag ju prova och jämföra.

Paketet från Quilt in a Day

Paketet från Quilt in a Day

De rara mänskorna på Quilt in a Day skickade med en bonus-FQ också, det blommiga tyget längst ner till höger i bild. Härligt gul-orange-grönt à la sjuttiotal, precis mina färger!

Vaddå, ska man använda dem också?

Vaddå, ska man använda dem också?

Efter att jag hade packat upp och sorterat in alla prylar upptäckte jag att charm packs-högen börjar bli rätt … tja, hög. Tolv charm packs ligger det där och ingen av dem berättar för mig vad de vill bli!

Jag har sett mig omkring efter mönster för charm packs men har inte riktigt hittat något som lockar. Och nu behöver jag hjälp! Snälla ni, om ni vet några bra länkar eller böcker kan ni väl skriva det i kommentarerna?

Härmed lovar jag att använda ett av de mönster ni tipsar om till en av mina charm packs, och den ska bli färdig denna månaden!

5 kommentarer

 1. 1
  Linnea:

  http://www.quiltsillustrated.com/index_files/Page880.htm

  Det här mönstret är charmpackvänlig, finns i senaste numret av McCalls Quiltning!

 2. 2
  Lizzan:

  Ohh vilken härlig shopping, ska medge att det kliar i fingrarna. Lika bra att sätta sig på dem :)
  Jag har sytt en Disapering ninepatch av charms, fast då hade jag tre från samma serie. Har för mig att det finns en del läckra mönster i FQ. Ska bli kul att se vad du syr av dem. KRAM L

 3. 3
  Ylva:

  Mycket godbitar du köpte, men menar du att paketet från Quiltinaday togs av tullen? Och det från Dakota cabin quilt uppgick det verkligen över gränsen när du skippade strykjärnet??

  Vad man gör av charmapacks? Jag hittade på själv jag, kolla i min blog så hittar du en duk/löpare och en kasse där charmpacken kom till nytta:-9

  Kram,
  Ylva

 4. 4
  Maria:

  Hej Anna.
  Elsker også charm packs, inden ugen er omme skal jeg vise hvad jeg bruger dem til på bloggen min.

 5. 5
  Anna:

  Ylva: Jovisst, tullen tog båda paketen. Vet inte riktigt hur det kunde komma över prisgränsen men jag antar att jag har förträngt detaljerna som vanligt. :)

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen