Anna syr

 

Jippi, jag får komma ut!

Äntligen känner jag mig såpass frisk att jag vågar släppa mig ur huset. (Trodde ni något annat när ni läste rubriken? Fy på er! *s*)

I morgon är det Sypresserna-kväll och det ska bli så himla kul att gå på syträff. Medan jag brottades med bacillerna missade jag både en Öresundsquiltarna och en träff för att sy pyttetäcken, och hade jag missat Sypresserna med hade jag nog blivit ilsk på riktigt.

Men vad ska jag ha med mig? (Ställde jag inte samma fråga förra gången? Det känns nästan som om man ska på fest och gnäller ”men jag har ju inget att ha på mig” trots att garderoben är full av kläder.)

Fast var det inte så att vi skulle sy hönor inför påsken? I så fall är ju kvällen räddad!

I brist på nya sybilder blev det en påskbild ur arkivet.

I brist på nya sybilder blev det en påskbild ur arkivet.

Apropå ingenting måste jag tipsa er om min nya syprojektsguru. Det är Arge snickaren från Kanal 5, en bestämd hantverkare som ser väldigt klart på saker och ting och som inte drar sig för att säga saker högt. Jag vet inte om han kan sy – gissningsvis inte – men han är bra på att dra tummen ur ändan på folk och hjälpa dem hantera sina projekt.

I det första programmet sa han något jätteklokt som går att tillämpa på vad som helst. Det var ungefär så här: Man måste få bekräftelse på vad man gör för att inte tappa sugen i längden. Har man ingen i vardagen som ger bekräftelse får man skaffa en. Det kan vara en vän eller släkting som kan följa ens framgångar och heja på när man har lyckats.

Och det är ju precis vad vi gör med våra maillistor och bloggar och Zoomin och vad vi nu har – vi bekräftar varann och hjälper varann framåt och det skapar så mycket ny lust och energi åt alla håll. Jag tror inte många av oss har någon i sin omedelbara närhet som kan uppskatta det vi åstadkommer på det sätt som vi önskar, förstå det arbete som vi har lagt ner, se detaljerna och uppskatta vilka svårigheter vi har övervunnit. För även om maken berömmer och säger ”wow, så fint” så är det en helt annan sak när någon som förstår hantverket säger samma ord.

Men med ett par knapptryck kan vi visa och berätta för en stor skara av personer som förstår på riktigt vad vi har gjort, och den uppmärksamheten och bekräftelsen ger mycket.

Arge snickaren Anders, som faktiskt mest verkar rätt glad. Bild från kanal 5.

Arge snickaren Anders, som faktiskt mest verkar rätt glad. Bild från Kanal 5.

Förutom att han är insiktsfull är Arge snickaren också bra på att förklara projekthantering på en grundläggande nivå. Det är en bra påminnelse märker jag, det blir ju så mycket enklare när man skaffar hem rätt grejer innan man börjar bygga/sy, har en bra arbetsyta och rätt verktyg, plockar undan efter sig, skapar sig något slags uppfattning om hur lång tid saker tar och slutför saker innan man börjar på nya. Sen är det också bra att inte krångla till det i onödan,något som jag är något av en expert på. Ibland får man bara sluta grubbla och börja jobba!

Som ni märker är jag rätt förtjust över de här nygamla, återfunna tankarna. :) Tyvärr är Arge snickaren slut för säsongen men på Kanal 5:s webbteve kan man se alla avsnitten. Rekommenderas!

4 kommentarer

 1. 1
  Lizzan:

  Härligt att bacillerna börjar på att lämna din kropp och du är i farten igen!! Arge snickaren verkar vara en klok typ som jag kanske ska titta närmare på vid tillfälle! KRAM L

 2. 2
  Annika:

  Tittade aldrig på Arge snickaren, men det borde jag kanske gjort :) Fast jag har försökt prioritera om från data-spel, till att sy mer. TV:n ligger längre ner på prioriteringslistan.

  Ha en bra dag!

  Kram

 3. 3
  Anna-G Johansson:

  Hahaha, känner mig lite galen.
  Det blir ju totalt misslyckande för min del. Kan man bjuda hem den där snickaren?
  Jag misslyckas på åtminstone tre punkter; kan inte beräkna tidsåtgång,
  börjar på nya projekt hela tiden,
  städar inte (alltid) upp efter mig direkt.
  Resten klarar jag hyfsat bra.

 4. 4
  Carina i Furulund:

  Ja nog missade du något när vi sydde pyttetäcken, en symaskin som brann och att vi satt trångt, fick barnbesök från skaran som höll barndop våningen ovanpå. Men du är välkommen nästa gång. Känner du för att sy något pyttetäcke redan nu så har vi inte lämnat dem ifrån oss ännu. Mina sjuka barn sätter p för besök i Lund och på neonatalavdelningen.

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen