Anna syr

 

Gulrosa vikekloss

Det var ett tag sedan nu som jag hade något att sy för hand så jag satte igång en ny vikekloss häromdagen. Den blir gul och rosa i blommigt och barntyger, väldigt flickgullig faktiskt.

Här krävdes många knappnålar

Här krävdes många knappnålar. Fyra på varje sida av varje kloss, det blir 6x4x8 = fler än jag hade

Denna gången provar jag mönstret jag fick av Majvor på Qvilltex. Det går ut på att man nålar fast tygerna direkt på klossarna och syr ihop hela rasket utifrån. Genialt faktiskt, om man gillar att sy på det sättet. Men jisses vad många knappnålar det gick åt, det tog helt slut så en del av tygerna hänger lite löst på mitten. :)

Jag har hunnit sy runt alla de rosa tygerna. Det tar lite tid att sy allt med små små stegstygn, men vem har bråttom? Huvudsaken är att det är roligt och att händerna har något att göra.

Och så klurar jag fortfarande på en tutorial, men jag tror faktiskt att detta är det optimala sättet att sy på. Jag har en idé som jag ska prova först, men vi får se hur det blir. Annars kan jag rekommendera att köpa kuberna från Qvilltex för då får man Majvors mönster på köpet.
Adress till Qvilltex finns på till exempel Lokaldelen.se.

3 kommentarer

 1. 1
  Eva P i Malmö:

  Den tittade jag också på. Har man den till något mer än att leka med? Undrar jag som aldrig sett något likn…. Om jag lånar någons barn eller barnbarn kan jag med leka ju! :-)

 2. 2
  Anna:

  Hej Eva! Nja, det är ”bara” en leksak, men den är minst lika rolig för vuxna tror jag. Det är faktiskt ganska meditativt att sitta och vrida på den, för att inte tala om hur kul det är att sy den.

 3. 3
  Maria:

  Jeg er spændt på at høre hvordan den teknik fungere. Jeg har kun prøvet den med pap/frysepapir.

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen