Anna syr

 

Att sortera utomjordingar

Igår kväll på Sypresserna-träffen började jag med en Disappearing Ninepatch av charm packen Alien Invasion. Jag lovade ju att jag skulle använda en av mina charm packs till ett mönster som ni föreslog!

Men det var lite klurigt att sortera upp tygerna. Av 45 lappar blir det fem block. Alla skulle ha minst ett fokustyg och de måste ligga i ytterhörnorna. Sen ville jag ha lite kontrast i blocken så man ser niorutan, samma mönster skulle inte ligga intill varann och till sist fick inte färgerna spreta för mycket. Det tog över en timme och tre olika metoder innan det blev rätt, till stort nöje för de andra flickorna. :)

Sen sydde jag snabbt ihop niorutorna och insåg att jag behövde pressa dem för att gå vidare. Men strykjärn och strykbräda, hade jag det med mig? Nej, inte en tanke på det. Niorutorna fick vackert åka ner i väskan igen och resten av kvällen gjorde jag inte så många knop. Kändes rätt gött det med.

Skurna, i väntan på symaskinen

Skurna, i väntan på symaskinen

Vid halv elva i natt pressade jag dem och nu på lunchen kom rullkniven fram. Om det blir en bra sykväll hinner jag säkert få ihop toppen!

6 kommentarer

 1. 1
  Lisbeth:

  Det var lite roligt att se alla dina ommöbleringar i tyghögarna,
  men det blir nog bra till sist!
  Tack för igår…..mvh. lisbeth

 2. 2
  Annika:

  Vilka härliga färger. Ska bli skoj att se slutresultatet.
  Ha en bra helg!

 3. 3
  Birgitta i Arboga:

  Jag håller med Annika. Det ska bli roligt att se resultatet av. Tygerna är härligt färggranna.

 4. 4
  Eva:

  Hej!
  Japp, du roade oss kungligt ett tag.
  Väntar på slutresultatet nu.
  Ha en bra helg.
  KRam Eva

 5. 5
  Maria:

  Det ser spændende ud! Maria

 6. 6
  Lizzan:

  Vad kul att du är igång, ska bli kul att se hur det blir. Kram Lizzan

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen