Anna syr

 

Sydag med trevligt sällskap

Idag har Eva W och jag umgåtts och sytt och haft hur trevligt som helst. Klappat kviltar, bläddrat i mönster, fikat och snackat.

Men jag började sömnaden med att få skrämselhicka: Symaskinen vägrade höja matartänderna så jag fick skruva bort stygnplåten och pilla och greja en lång stund. Helt utan resultat. Först efter att jag kört den på tomgång ett tag hoppade den rätt så jag kunde skruva ihop den igen och börja sy. Det är nog dags att lämna in den på service snart. Och att städa den med för den delen, jisses vad den dammar igen snabbt!

Jag fick först vägledning i att sy japanska påsar och åstadkom den här ljusgröna påsen utan att behöva sprätta alltför mycket. Den är likadan på insidan som på utsidan så den är helt vändbar.

Grön japansk påse

Sen sydde jag ihop remsor resten av dagen. Det ska bli Strip Twist har jag nu slutligen bestämt. Mycket trevligt att bara köra remsor genom maskinen utan att behöva tänka, som omväxling mot allt småpill jag håller på med annars.

Blå remsor

Eva jobbade på med sina flygande gäss i SnS-teknik – i flygade fart får man väl säga.
Eva syr SnS.
Blivande gäss.

Jag fick med mig den här ljuvliga lilla väskan hem – tack snälla Eva!
Romantisk handväska

En kommentar

 1. 1
  Anna:

  Skapad av Ingegerd i Sundsvall 03 feb, 2009 13:37
  Hej va fina saker du gör Tack för tipset om Strip Twist det ska jag testa med mina fultyger. Kollar ofta in hos dig du ligger i favoriter Mvh Ingegerd

  Skapad av http://www.pumlansflitigafingrar.blogspot.com 02 feb, 2009 13:02
  Men vilken söt väska! Den verkar väldigt praktisk. Tulpanavslutet på snoddarna är desamma som på min pompadour. Mycket fint!
  Strip twist passar jättebra till funglytyger, det gillar jag, så jag tog genast ut beskrivningen. Tack för det tipset.
  P.S. Giant dahlian börjar ta form! D.S.
  Anna-G

  Skapad av Eva (från Sypresserna) 01 feb, 2009 21:57
  Vill bara tacka för en jättetrevlig dag.
  Kram Eva

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen