Anna syr

 

Raka fina block och hälften sytt

Straight Strip Blues-blocken blev färdiga men lite skeva och ojämna. De behövde definitivt snyggas till innan det var dags att sy ihop dem. Men de är nästan 17 tum så min största linjal räckte inte för att renskära dem.
12,5 tum är alldeles för lite

12,5 tum är alldeles för lite

Men med två linjaler gick det bättre. Med den stora kvadratlinjalen kunde jag rikta upp den långa centimeterlinjalen och vips hade jag en rak och jämn kant.

Två linjaler gör susen

Två linjaler gör susen

Fast hörnen var ett problem – här behövdes bättre precision.

dsc04325_low

Aj aj aj

Det fick bli kvadratlinjalen ändå. Om jag utgick från mitten av blocket kunde jag använda den diagonala linjen och samtidigt se till att få rätt mått från mittlinjerna.

Alla linjerna på plats

Alla linjerna på plats

Mycket bättre hörn, det här blir lätt att få ihop.

Fint hörn

Fint hörn

När alla block var färdiga pusslade jag en stund på golvet i vardagsrummet tills jag hade hittat en bra layout. Det blir inga draperier till treåringens rum, blocken sa klart och tydligt att de ville bli ett mystäcke istället.

dsc04328_webb

Raka fina block redo för symaskinen

Jag samlade blocken i en stor hög rad för rad och sen var det bara att kedjesy.

Kedjesytt

Kedjesytt

Hopsytt åt ena hållet

Hopsytt åt ena hållet. KM och treåringen är löstagbara.

Det gick jättesnabbt att kedjesy ihop blocken åt ena hållet. Jag använder alltid den metoden, den är väldigt praktisk. När man har sytt raderna är det bara att vända hela rasket ett kvarts varv och sy ihop helheten.

Om jag syr raderna separat glömmer jag alltid vilken ordning de ska vara i så det här tar bort väldigt mycket tankemöda. :o)

Stora täcken blir förstås lite svårare att hantera men det är det absolut värt.

Jag hoppas hinna sy resten idag. Sen tror jag nog den kommer att hamna i färdiga-toppar-lådan tills jag får inspiration för kviltning.

Och till sist lite om Dear Jane-boken som jag läste igenom i fredags kväll. Jag är faktiskt lite besviken och irriterad – flera av blocken är felritade och stämmer inte med originalkvilten, vinklar är fel och detaljer utelämnade. Och ett av blocken finns inte ens på bild i boken, det är fel bild till skissen av det blocket. Dåligt av redaktören att missa det! Jag tror jag måste maila och klaga lite fint.

Så när jag ska sy Jane-block ska jag titta efter noga innan jag ritar upp något, och hellre utgå från fotona än från ritningarna.

Men förutom felen (om man nu kan bortse från dem) är det en fin och trevlig bok och det ska bli kul att sätta tänderna i Jane!

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen