Anna syr

 

Öresundsquiltarna idag

Idag var det Öresundsquiltarna igen, jag har blivit medlem nu och känner mig redan lite hemma. Dagens butik var KludeMarie från Odense i Danmark som hade med sig massor av fina kviltar, mönster och hur mycket fatquarters som helst.

Tyvärr är det ganska dyrt att shoppa danskt nu, danska kronan står i 1,45 enligt Forex, vilket är bra för KM som jobbar i Danmark och får lön i danska kronor men mindre bra för mig just idag. Annars hade nog hela lådan med rea-fq för 20 ddk/st fått hänga med hem, och en hel del av de vanliga med för 30-40 ddk. Om jag hade hunnit först vill säga. :)

Men jag hittade ändå lite tyg som fick följa med hem. Först sex fq ur realådan:

dsc04295_webb

Grönt och blommigt som synes, det kan man inte ha för mycket av. Och sen hittade jag det här underbara tyget från Kaufman, med alla färger man kan tänka sig, guld, paisley, blommigt och you-name-it. Det ser inte så mycket ut för världen på den här lilla bilden, men det är gudomligt vackert live!

dsc04294_webb

Man kan sätta ihop det med vilka färger som helst och det ser fantastiskt ut. Detta är bara en fq men gissa om jag ska skicka efter mer från USA?

Nå, förutom shopping fick jag en del sytt på min dahlia. Det har varit lite stiltje där ett par veckor medan jag har sytt remsor och jobbat med bloggbytet, så nu känns det jättebra att ha kommit en bit till på väg.

Nu ska jag stoppa mina nya tyger i tvättmaskinen och sen ska jag leta mer tyg på nätet!

4 kommentarer

 1. 1
  Anna:

  Skapad av Samtal från min trädgård 08 feb, 2009 10:02
  Visst är det tråkigt att den danska kronan står så högt, det finns så mycket man vill köpa! Jättefina tyger, om du kostade på dig ändå.

  Skapad av My 07 feb, 2009 21:37
  Tack för idag Anna. Vi kan väl sälnga ihop en gemensamm beställning. En rulle kanske :))))

 2. 2
  Kerstin Lind:

  Ja det var ett underbart tyg du köpt. Vet du vad det heter???
  Kram Kerstin

 3. 3
  Anna:

  Hej Kerstin! Efter att ha letat runt en hel kväll har jag kommit fram till följande: Tyget kommer från serien Oriental Traditions 3 av Robert Kaufman. Den serien är helt slut överallt, den är nog några år gammal, och den enda jag har sett som har den är just KludeMarie. Det är möjligt att hon har den på metervara, det har jag inte frågat, men det svider ju att köpa från Danmark istället för från USA. Trist men så är det … :(

 4. 4
  Anna-G Johansson:

  Hej!
  Det var en fin blogg du fått till, men jag förstår att du är ”hemma” i den där datorvärlden. Jag förstår nästan ingenting av det språket.
  Underbara tyger, och speciellt det där mångfärgade. Typiskt att det ska vara svårt att få tag i.
  Ha en bra kviltdag/kväll.
  Anna-G

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen