Anna syr

 

Helt fel!

Jag har jobbat på bra med min Strip twist, jag har sytt alla remsorna, pressat och skurit och nu återstår bara att sy ihop det. Men något är fel …

dsc04287_low

Jag har skurit alla blocken likadant och så skulle det ju inte vara! Hälften skulle ju vara åt andra hållet! De ska bilda en vinkel när man sätter ihop dem, inte en rak linje! Eländes *pip piiip-pip-pip pipiiip pIIIIP-PIIIIIP!*

Det bästa är att jag skar till alla remsorna innan jag upptäckte felet … så vad gör man nu? Ingen Strip Twist i alla fall.
Nu kanske jag lär mig en gång för alla att inte skära till saker när jag har migrän!

dsc04289_low

När jag hade svurit färdigt (det tog en stund) tänkte jag att jag kan ju skära trianglar i ett annat tyg och sätta ihop på något annat sätt, så gör jag i alla fall något av blocken. Och det här tyget ska nog passa.

dsc04288_low

Det är ett beige tyg som tonar från ljus creme i ena kanten till kolabrunt i andra kanten. Borde passa fint ihop med de blåa färgerna. Det kanske kan bli något halvhyfsat ändå?

För att muntra upp mig passar jag på att visa min födelsedagspresent från KM: Ett Quilter’s Press stryköverdrag. Tack!

dsc04290_low

2 kommentarer

 1. 1
  Anna:

  Skapad av Barbro Leksand 08 feb, 2009 10:32
  Aj då, jag förstår att du blev arg och besviken – men problem är till för att lösas och det är du ju bra på har jag förstått. Kanske den här quilten blir vackrare än den du tänkt från början!
  Kram Barbro

  Skapad av Kerstin Lind 06 feb, 2009 06:25
  Åhh så förargligt att du skar fel. Men idén med trianglar i annat tyg blir säkert bra.
  Och jag hade nog också bara stoppat ner allt i en låda, om det hade varit jag som gjort misstaget.:-))) Skall bli kul att se hur det blir. Kram Kerstin

  Skapad av Anna-G Johansson 05 feb, 2009 11:41
  Visst är det irriterande när man gör fel. Men i slutändan så kan det ju bli bra i allafall. Din lösning verkar jättebra tycker jag. Trianglar kan vara besvärliga. Visa hur det går!

  Skapad av Ilda 04 feb, 2009 22:56
  Tror din idé blir bra. Trianglar var min första tanke när jag läst att du skar fel. Tråkigt när man gör nått sånt, men man får försöka göra nått bra av det i alla fall. Tror tyget du hittat passar bra i gärg till dina ”ränder”. Kunde det inte vara häftigt att börja med det ljusa i ena enden av quilten och gå upp mot det mörkare, så som tyget?

  Skapad av Veronica 04 feb, 2009 14:16
  Stackare!! Jag tycker ändå att du löste problemet bra, själv hade jag lagt alltihop i en låda och sen försökt glömma bort det hela!!

 2. 2
  Hannah:

  Jag gjorde samma fel!! Dock hade jag sån tur att jag märkte det efter fyra remsor, så jag lyckades få till täcket ändå. Nu är det bara kviltning kvar!

  /Hannah

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen